Home
Informatie
Agenda
Lidmaatschap
Ledenvoordeel
Foto's
Film
Sponsoren
Bestuur
wist u dat?
Contact
Gastenboek
Links
we zoeken
PrivacyStatement

 

 

 

 

Waarom deze Scootmobielclub?

 

De Scootmobielclub Veenendaal is opgericht op 3 januari 2007 met het doel de sociale contacten tussen de diverse gebruikers van de scootmobielen te bevorderen en zo de mensen uit hun isolement te halen. Dit zal worden gedaan door het organiseren van toertochten en gezellige en/of informatieve bijeenkomsten.  

Verder wil de Scootmobielclub Veenendaal het veilige gebruik van de scootmobiel bevorderen door het geven van theorie- en praktijklessen. Dit gebeurd o.a. door verkeerslessen met lichtbeelden en rijvaardigheidsoefeningen.

 

Als lid van onze club kunt u les krijgen in voertuigbeheersing, rijvaardigheidstraining en verkeersregels. Tevens kan men bij ons terecht voor advies inzake het gebruik van de scootmobiel.

Iemand die nog problemen heeft met het  besturen van de scootmobiel kan onder persoonlijke begeleiding (1 op 1) met één van de (bestuurs)-leden oefenen en zo zekerder worden in het gebruik hiervan.

 

Voertuigbeheersing van de scootmobiel kan in de eigen Oefentuin door aankomende, nieuwe en ook de “ervaren” scootmobielrijders geoefend worden.

In de Oefentuin zijn daarvoor de volgende onderdelen aanwezig:

 

Dubbele Fietssluis

Klaphek

Grindbak

Wip

Vier hobbels  (o.a. suggererend boomwortels)

S-bocht passage (bochtenwerk in een krappe ruimte)

Pionnen        Slalom rijden

                      Remweg oefenen

                      Voor- en achteruit parkeren 

 

Iemand die voor het eerst een scootmobiel wil aanvragen of zelf wil aanschaffen kan eerst een keer rijden/oefenen op de eigen scootmobiel van de club. Hiermee willen we voorkomen dat de scootmobiel later ongebruikt in de berging blijft staan omdat het rijden toch "enger" lijkt dan men voorheen dacht.


De leden ontmoeten elkaar elke woensdagmiddag  vanaf 13.30 uur in ons clubgebouw "Scootie's Home" aan de Vijftien Morgen 4.

Er is altijd tijd voor een praatje, spelletje, knutselen of andere hobby's. De dagen kunnen worden uitgebreid in overleg met en naar wens van de leden.

 

Maandelijks houden wij een Bingo en Verloting op de eerste zaterdag van de maand. Naast de leden is iedereen welkom om aan deze Bingomiddag deel te nemen.

Welke verdere activiteiten worden georganiseerd ligt geheel aan de wens van de leden. Als u eens iets nieuws wilt of een andere hobby wilt proberen, geef het aan en we zullen trachten het in te plannen. 

In de maanden april t/m oktober is op enkele dondermiddagen een toertocht(zie de agenda voor de juiste datum) waarbij ook niet-leden tegen een vergoeding van 5 Euro per rit welkom zijn.
Voorwaarde is wel dat de scootmobiel minimaal de snelheid van

12 km/uur kan rijden.

Beslist u direct na afloop van de rit om lid te worden dan zal dit bedrag worden verrekend met de contributie (30 Euro per jaar). 

Voor de exacte data van activiteiten raadpleeg de agenda.  

Voor o.a. adresgegevens kijk onder de button "bestuur". U kunt ons ook altijd een bericht sturen via ons contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

Copyright Amira Design 2006.    All rights reserved.                                     Webmaster: Peter van de Rovaart