Home
Informatie
Agenda
Lidmaatschap

Ledenvoordeel

Foto's
Film
Sponsoren
Bestuur
wist u dat?
Contact
Gastenboek
Links
we zoeken
PrivacyStatement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de datum als u de foto's wilt zien, ze openen dan in een nieuw venster.

Korte uitleg voor de foto's: Klik op een kleine foto voor een grotere afbeelding. (Wilt u de lijst met alle kleine foto's nog eens zien klik op foto1, foto2 of foto3 enz. in het midden onder de kleine foto's en boven de grote foto.)

  Excuses voor de vele nog ontbrekende foto's.
Sinds 28 mei 2013 hebben wij een facebookpagina, daar vind u filmpjes, verslagen en foto's van de toertochten en andere evenementen.          
20-12-2013

Op vrijdag 20 december kwamen een dertigtal leden, donateurs en vrijwilligers van de Scootmobielclub Veenendaal bij elkaar voor een gezamenlijke kerstlunch. Zoals alle jaren werden alle broodjes gesponsord door ’t Stoepje en Ravenhorst - groente en fruit, beiden van de vrijdag en zaterdagmarkt, zorgde voor 4 verschillende soorten fruit voor een ieder. De club werd ook dit jaar weer ondersteunt door 4 leerlingen van het CSV waardoor alles als op rolletjes verliep. Het werd weer een erg gezellige middag die door sommige onder het genot van een kopje koffie en een potje Rummikub werd afgesloten.

10-10-2013

10 oktober gingen de leden van de Scootmobielclub Veenendaal op pad voor de laatste toertocht van dit jaar. 18 leden en 7 verkeersregelaars hadden zich net verzameld bij Scootie’s Home toen het begon te regenen. Iedereen zocht een droog plekje op en trok de regenkleding aan. Maar de weergoden waren de groep gunstig gezind want toen het tijd punt voor vertrek aanbrak stopte de regen en zo bleef het tot de groep weer thuis kwam. Deze laatste “Herfst 11 tunnel toertocht”, voerde door diverse straten en 11 tunnels of onderdoorgangen in Veenendaal. Als eerste werd de Stichtse Poort gepasseerd. Er volgden de onderdoorgang de Judith Kalmar passage, de tunnel bij het fietspad Polderweg, via fietspad Duivenweide door de tunnel naar de Kanaalweg en de tunnel Sportlaan/Verlengde Sportlaan. Tunnel 6 was bij het fietspad langs Zeezwaluw/Oeverzwaluw waarop de tunnel onder Station West volgde. Aansluitend ging het vanaf de Nijhofflaan door de tunnel bij de Slagvink. Hier volgde de groep de weg langs de Slapersdijk naar de Dijkstraat-West en het fietspad richting Elst/Amerongen naar de Cuneraweg richting het Kasteel Prattenburg. Hier werd de groep weer eens opgewacht door mevrouw Van Asch-Van Wijck voor de pauze.  Iedereen werd weer persoonlijk begroet en bij een kopje koffie of thee werd genoten van een heerlijk stukje vlaai. Zoals ook andere keren was weer de keuze uit verschillende vlaaien zodat voor iedere smaak iets erbij was. Na enige tijd bijgepraat te hebben was het tijd voor een rondje door de kasteeltuin waar iedereen graag aan mee deed. Als afsluiting werd nog een groepsfoto voor het kasteel gemaakt, werd afscheid genomen van mevrouw Van Asch-Van Wijck en vertrokken de leden en begeleiders weer voor de thuisweg.  De tunnels 9 en 10 werden aangedaan bij het fietspad vanaf de Frans Halslaan richting centrum. De onderdoorgang bij de Stichtse Poort sloot de rij als nr. 11 waardoor de groep al bijna weer bij het clubgebouw was. Deze tocht was een bijzonder mooie afsluiting van het toertocht seizoen en de leden zullen nu weer moeten wachten tot april volgend jaar. Dan begint het nieuwe seizoen weer maar begin april zal eerst weer zoals elk jaar een opfriscursus worden gegeven. In de tussentijd kunnen natuurlijk de ledenmiddagen op elke woensdag en de bingo op elke eerste zaterdag van de maand worden bezocht.

19-9-2013 Donderdag, 19 september trokken de leden van de Scootmobielclub Veenendaal erop uit voor de “Heuvel orthopedische schoentechniek – toertocht”. Het weer zag er niet echt vriendelijk uit maar ondanks dat stonden toch 17 scootmobielrijders en 8 begeleiders waarvan 6 verkeersregelaars op de fiets bereid voor de deze keer lange tocht van bijna 21 km. We reden via Kerkewijk, Hoofdstraat, Hoogstraat en Prins Bernhardlaan door Industriepark "De Batterijen" naar de Sponsor van deze tocht voor een korte photoshoot. Daarna ging het over de dijkjes richting Renswoude. Door de bomenbuurt, Taets van Amerongenweg, de Kerkstraat en een zandpad achter kasteel "Renswoude" langs. Via de Emminkhuizerweg en Arnhemseweg naar de pauze plek, restaurant De Hof voor een kopje koffie met cake/slagroom. Na de koffie vervolgden wij door de spoortunnel bij De Klomp richting Rondweg-Oost waar we via de 360° bocht bij de A12 naar de Lorentzstraat reden. Over de Grote Beer, Sirius en Schrijverspark op naar Scootie's Home. Ook al trokken er steeds donkere wolken over toch hebben we maar een paar druppels regen onderweg gehad.
5-9-2013

Afgelopen donderdag was het weer zover. De leden van de Scootmobielclub Veenendaal gingen weer op pad, deze keer voor de “Paramedisch Instituut Rembrandt – toertocht”. 22 leden op de scootmobiel en 7 verkeersregelaars op de fiets waren bijeen gekomen om van een mooie tocht bij een stralende zon te genieten. Als eerste ging het via een kleine omweg langs de Ambachtsstraat, Spoorlaan, Tabakslaan en  de Ritmeesterlaan naar de Kerkewijk waar de weg werd overgestoken voor een eerste korte stop bij de sponsor van deze dag. Hier werden wat foto’s gemaakt en werd iedereen getrakteerd op een flesje drinken en een lekkere reep voor onderweg. Daarna ging het verder langs de Kerkewijk richting de Cuneraweg en Veenendaalsestraatweg. Ter hoogte van de Defensieweg reden de scootmobielers door het klaphek het Let de Stigterpad op. Deze weg werd vervolgd tot aan het parkeerterrein ter hoogte van Driftweg-Elst. Daar werd een plekje in de schaduw opgezocht voor een pauze. De repen en de flesjes werden verorberd en na een tijdje ging het weer verder langs dit pad tot aan het fietspad Veenseweg en de Cuneraweg. Dan ging het richting de Dijkstraat, door diverse straten naar het Winkelcentrum “Ellekoot” en via de Vinken- en Zwaluwenbuurt naar de Sportlaan. Kanaalweg, Lindenlaan en Eikenlaan werden nog even aangedaan om dan via de Kerkewijk weer naar de Vijftien Morgen over te steken naar Scootie’s Home. Het was weer een geslaagde rit die bij deze extra hete dag erg aangenaam was omdat hij veel door het bos ging. Zoals altijd werd nog even nagepraat en iedereen kijkt alweer uit naar de volgende toertocht op 19 september.   

15-8-2013

Het was weer donderdag en de leden van de Scootmobielclub Veenendaal gingen weer op pad. 20 Scootmobielrijders, 6 verkeersregelaars en een donateur op de fiets gingen vol goede moed de “Tamminga – Toertocht” rijden. Het weer was niet zoals de dagen ervoor was vooruit gezegd. Nog voor de start begon het te regenen en dat bleef bijna de hele rit zo. Deze keer bleef de groep de hele rit in Veenendaal. Via ’t Goede Spoor en de Verlengde Sportlaan ging het richting Veenendaal West. Daar reed de stoet door de Componistenbuurt om dan via de Vogelbuurt bij de Reede over te steken en gebruik te maken van het fietspad langs het water in de Schepenbuurt. Via de Rembrandlaan ging het naar de Kerkewijk / hoek Patrimoniumlaan waar de sponsor van deze tocht gehuisvest is. Hier werden alle deelnemers van deze dag op een heerlijk ijsje getrakteerd. De regen was bijna opgehouden en zo ging het na de pauze verder richting Petenbos. Via het fietspad Parallelweg reed de stoet weer richting Ambachtstraat naar de Industrielaan om bij het zebrapad over te steken richting thuisbasis Scootie’s Home aan de Vijftien Morgen. Ondanks de regen hadden de leden weer veel plezier gehad en waren wéér door voor sommige onbekende straten gereden .

1-8-2013

Donderdag, 1 augustus gingen de leden van de Scootmobielclub Veenendaal weer op pad. Het was heet, tegen de 30° maar 22 leden en 7 begeleiders lieten zich daardoor niet afhouden om de “Van Woerden Wonen – Toertocht” te gaan rijden. Via de Vlinderrotonde en het fietspad aan de Prins Clauslaan ging het richting Benedeneind tot de Rauweveldseweg.  Aangename verkoeling bracht een briesje toen de groep over het fietspad langs de Grift reed. De fietssluizen op dit fietspad waren zoals vanouds geen probleem voor de scootmobielers en zo ging het verder richting de Zuidelijke Meentsteeg waar de groep opgewacht werd door een donateur van de vereniging die trakteerde op koffie, thee of fris met een lekkere plak cake. Na de pauze ging het verder richting Cuneraweg die tot aan de Kampjesweg werd gevolgd. Via de Verlengde Spoorlaan ging het door Petenbos om via de Boslaan en de Parallelweg weer naar Scootie’s Home te gaan. Ondanks de warmte was het weer een hele mooie rit geweest en iedereen kijkt alweer uit naar de volgende tocht op 15 augustus.

18 juli 2013

Donderdag 18 juli was het weer zover. De leden van de Scootmobielclub Veenendaal gingen weer op pad, deze keer voor de “Huibers Elektrovakzaak - Toertocht”. 27 leden op de scootmobiel en 8 begeleiders vertrokken onder een stralende zon als eerste richting de sponsor voor een korte fotoshoot. Als aandenken kreeg iedereen van de sponsor ook nog een knijpkat/zaklamp mee. De weg werd vervolgd via de Energiestraat richting de Groeneveldselaan, Tinneweide en Prins Clauslaan. Via de Polderweg, het Gele Rijderspad ging het naar de Spitsbergenweg waar de groep opgeschrikt werd door een harde knal. Een klapband van een van de scootmobielen. De thuiszorg werd gebeld en een monteur was onderweg. De groep ging verder via de Zuiderkade, Meentdijk richting de Rauweveldseweg waar op nr. 1 gestopt werd voor een pauze op een schaduwrijk plekje met koffie of thee met een lekker stukje appeltaart of plakje cake.  Door een onbekende sponsor werd iedereen voor vertrek ook nog getrakteerd op een doosje eieren. Vanaf hier ging het verder richting de Wageningselaan. Via Het Ambacht waar we ons even in Parijs waanden bij het zien van de Eiffeltoren ging het naar het fietspad aan de Parallelweg waar een harde knal een tweede klapband aankondigde. Nadat ook hier een monteur opgeroepen werd bleef één van de begeleiders terug en ging de rest van de groep verder richting de thuisbasis aan de Vijftien Morgen. Na wat nagepraat te hebben ging iedereen naar huis. Ondanks de pechgevallen was het weer een mooie tocht geweest.

4 juli 2013

21 leden van de Scootmobielclub Veenendaal hebben samen met 7 begeleiders de Ouderenwinkel Veenendaal - toertocht gereden. Het weer was goed, niemand had regenkleding nodig en ook de dikke jassen konden uit blijven. Deze keer bleef de groep in Veenendaal en na eerst een rondje om de Surfvijver ging het richting Veenendaal-Oost door de nieuwe straten die voor velen nog onbekend waren. Na ruim 8 km was de groep aangekomen bij de Prins Bernhardlaan waar de sponsor van deze rit gehuisvest is. Daar werd gezamenlijk pauze gehouden met een kopje koffie/thee met een koek. Als verrassing werd de groep ook begeleid door een verslaggever van BNN. Hij ging eveneens op de fiets mee en interviewde onderweg verschillende vrijwilligers en leden voor een uitzending op volgende zondagochtend (6.45 uur op Radio 1). Na nog wat foto’s gemaakt te hebben nam de verslaggever afscheid van de groep en ging de groep de rest van de toer rijden. Via wat omwegen ging het dan weer richting Scootie’s Home waar nog weer even gezellig werd nagepraat.

20 juni 2013

Het was weer donderdag en regen was voorspeld. Regen, hagel en onweer. Ondanks deze voorspellingen waren 20 scootmobielrijders gekomen om de EasyQWheels – Toertocht te rijden. 7 begeleiders gingen op de fiets mee. Nog voor de start ging iedereen zijn regenkleding aantrekken want de eerste druppels vielen al. Via de Grote Pekken, Gilbert van Schoonbeekstraat, Sirius en het fietspad Spitsbergenweg ging het richting Ede. Dragonderweg, Maanderbuurtweg, Pakhuisweg, Schutterweg, Galvanistraat was de verdere route tot aan Frankeneng waar de sponsor van deze route gehuisvest is. Daar werd de groep verwelkomd met koffie, thee of een lekkere kop chocolademelk met verschillende soorten cake. Wie geïnteresseerd was kon informatie krijgen en indien nodig werden kleine aanpassingen aan de scootmobiel gedaan. Met de voorzitter en de secretaris werd een korte interview gehouden en op film vastgelegd. Het is de bedoeling om dit later op de website te kunnen plaatsen. Ondertussen was het weer tijd om te vertrekken. Het regende ondertussen  harder en zo kon de regenkleding weer aan. Via de Galvanistraat, Pascalstraat en het Vijverpad ging het over de brug met de fietssluizen naar de Laan der Verenigde Naties. Hier ging het langs de 4 rotondes die samen de “4 Elementen” Aarde – Vuur – Lucht – Water voorstelden. Via het Statepad, het viaduct over de A12, Maanderbroekweg, Bennekomsekade, Valleiweg, Meentweg, Gelders Benedeneind ging het over de  Groeneveldselaan en Industrielaan vanwaar het nog maar een kort stukje was naar Scootie’s Home aan de Vijftien Morgen. Daar aangekomen was het ondertussen gestopt met regenen maar toch ging deze keer iedereen gelijk naar huis. Ondanks de regen was het toch een mooie rit geweest en kijken de leden alweer uit naar de volgende rit. Een extra dank aan de verkeersregelaars die ondanks de regen toch weer mee gingen om alles in goede banen te leiden.

15 juni 2013

21 leden en 5 begeleiders op de fiets hebben afgelopen zaterdag deel genomen aan de 10e Nationale Scootmobieldag te Deventer. Om 7.15 uur verzamelden zich de deelnemers bij Scootie's Home waar de scootmobielen in de vrachtwagen werden geladen die net als de 2 voorgaande jaren weer belangeloos ter beschikking werd gesteld door Kruger Transport uit Veenendaal. Om 8 uur vertrokken dan ook de leden per bus naar Deventer. De dag begon goed, er hadden zich alleen voor de tocht van 25 km al ruim 60 scootmobielers uit verschillende plaatsen gemeld. Er werd ook een tocht van 15 km gereden maar de groep uit Veenendaal had voor de 25 km gekozen. Een half uurtje na de start was het even nodig om voor de regenkleding te kiezen maar bij de eerste stop was dat al niet meer nodig en voor de rest van de dag was het mooi weer met soms zelfs een lekker zonnetje. Omstreeks 15.30 uur was de groep weer terug en konden de scootmobielen weer ingeladen worden voor de terugreis. Tegen 17.00 uur waren de leden weer terug in Veenendaal en zodra de scootmobielen weer waren uitgeladen kon iedereen weer richting huis met een mooie T-shirt en een medaille als aandenken aan deze mooie en goed verzorgde dag. Dank aan KT Logistiek Veenendaal B.V. voor het mogelijk maken van deze dag.

6 juni 2013

Onder een stralende zon en met goede zin vertrokken 26 leden van de Scootmobielclub Veenendaal met 8 begeleiders/verkeersregelaars op donderdag 6 juni voor de “Primera Van Walsem – Toertocht”.

Bijna rechtstreeks ging het deze keer eerst voor een foto naar het Slotemaker de Bruïneplein waar de sponsor van deze tocht gehuisvest is. Via diverse staten ging het dan over het mooie fietspad langs de Rondweg West richting Cuneraweg. Via fietspaden, Varenmos, Prattenburglaan, Jac. P. Thijsselaan, Framboos, Mispel en Nagelkruid reed de stoet evenwijdig met Rondweg-Oost, langs Parklaan, het fietspad naar de Verlengde Spoorlaan en vervolgens de Kampjesweg. Uiteindelijk kwamen we weer naar de Cuneraweg waar we aan de Schoutesteeg een schaduwrijk plekje opzochten voor een korte pauze.

Daarna ging het verder richting Noordelijke Meentsteeg, Middelbuurtseweg, door het industrieterrein Moleculenstraat en Bobinestraat naar de Wageningselaan. Bij de Rauweveldselaan werd afgebogen naar de Grebbeweg. Via Benedeneind, Groeneveldselaan, Stadspark, Tinneweide, De Palmengrift, de parkeerplaats bij de Hollandia voerde het de groep weer naar het clubhuis aan de Vijftien Morgen. Gezien het nog steeds mooie weer werd hier nog even bijgepraat om tenslotte richting huis te vertrekken.

16 mei 2013

Regen, regen en nog eens regen. Dat was het weer van donderdag 16 mei. Ondanks dat waren nog 17 scootmobielrijders gekomen om samen met  begeleiders aan de “Garage Jan van de Weerd – Toertocht” deel te nemen. Deze keer was het een wat kortere tocht dan anders wat gezien het weer niemand erg vond. Via een korte route door Veenendaal West ging het richting Landgoed Prattenburg waar ons mevr. Van Asch Van Wijck in het koetshuis van het kasteel opwachtte met koffie/thee en een lekker stuk aardbeienvlaai. Zoals altijd had zij voor iedereen tijd om een kort praatje te maken. Na het afscheid werd i.v.m. het slechte weer en de daardoor slechte wegen deze keer afgezien van een tochtje door de kasteeltuin. Langs de Cuneraweg ging het dan via een korte route van ± 5 km weer terug richting Scootie’s Home. Door de regen werd deze keer maar kort nagepraat en ging iedereen weer terug naar huis.

18 april 2013

Voor de eerste toertocht van dit jaar was in de ochtend al een harde wind voorspeld. Toch waren nog 19 scootmobielrijders  met 9 begeleiders naar Scootie’s Home gekomen om vanaf daar de “Fysiotherapie Scheepjeshof – Toertocht” te gaan rijden.  De tocht duurde ± 16 km en het ging via de Kleine Beer, Grote Beer, Lorentzstraat, langs het fietspad over de A12 richting de Griftweg. Vooral op de laatste wegen werd de wind soms zo sterk dat een van de begeleiders letterlijk “van de fiets werd geblazen”. Verder ging het via de Veenendaalseweg richting Ederveen waar bij de sportvelden aan de Schras pauze werd gehouden. Omdat ook hier geen beschutting tegen de wind werd gevonden ging het vrij snel wel verder richting De Slaper Dijk. Deze werd genomen tot aan de Nieuweweg Noord vanwaar het na de spoorwegovergang richting Veenendaal, onder de A12, de Rondweg West tot aan de Sportvelden Panhuis het tunneltje richting de Sportlaan werd gereden. Van hier uit was het niet meer ver naar de “thuisbasis” aan de Vijftien Morgen 4 vanwaar iedereen weer ondanks de koude wind met een voldaan gevoel naar huis vertrok. Voor de verkeersregelaars op de fiets, zij hadden met dit stormachtige weer een bijzonder moeilijke taak, daarom aan hun een extra dank.

10 april 2013

Bij aflevering van een scootmobiel ontvangt de gebruiker doorgaans globale instructies maar hoe het voertuig daadwerkelijk te beheersen en veilig te berijden, moet men in de praktijk ondervinden en leren. Het berijden van een scootmobiel is echter niet alleen een technisch verhaal. Zo moet de berijder ook leren welke bijzondere positie de scootmobiel in het verkeer inneemt en welke verkeersregels onder verschillende omstandigheden in acht genomen moeten worden. Om een scootmobiel veilig te berijden, is een combinatie van vaardigheid, zelfvertrouwen en kennis van verkeersregels nodig.

Voorafgaand aan het nieuwe toertochtseizoen hield de Scootmobielclub Veenendaal voor zijn leden de jaarlijkse oefen- en instructiedag voor scootmobielrijders. Een aantal “oude” zoals ook nieuwe leden waren hiervoor naar het clublokaal “Scootie’s Home” gekomen. Eerst werd door middel van lichtbeelden verkeersregels doorgenomen om aansluitend in de eigen oefentuin wat behendigheidsoefeningen te doen.

2 jan. 2013 Woensdagmiddag, deze keer was er geen gewone ledenmiddag maar kwamen de leden bij elkaar om elkaar de Nieuwjaarswensen uit te spreken. Een groot aantal leden waren verschenen om bij een hapje en een drankje gezellig bij elkaar te zitten. Om de clubkas wat te spekken werd ook een verloting gehouden.

13 dec. 2012

Op deze vrijdag middag kwamen een dertigtal leden, donateurs en vrijwilligers van de Scootmobielclub Veenendaal bij elkaar voor een gezamenlijke kerstlunch. Zoals alle jaren werden alle broodjes en kerstbroden gesponsord door ’t Stoepje en de groenteman Ravenhorst, beiden van de vrijdag en zaterdagmarkt, zorgde voor 3 verschillende soorten fruit. De club werd ook dit jaar weer ondersteunt door 4 leerlingen van het CSV in het kader van de maatschappelijke stage waardoor alles als op rolletjes verliep. Het werd weer een erg gezellige middag die door sommige onder het genot van een kopje koffie werd afgesloten.

4 okt. 2012

De zware regen in de ochtend  voorspelde niets goeds voor de geplande “Prattenburg – najaar toertocht” van de Scootmobielclub Veenendaal. Toch hadden zich 17 scootmobielrijders en 7 verkeersregelaars hiervoor verzameld. Vlak voor de start kwam er nog weer een korte bui over maar dat weerhield niemand om mee te gaan. Er was weer een bijzonder mooie route uitgezet en wéér kwam men langs voor sommigen onbekende straatjes. Deze keer ging het via de Kerkewijk, Eikenlaan, Sportlaan, richting West waar langs het Valleikanaal, Ruiseveen, Slaperdijk tot aan het Boshotel vanwaar het fietspad door het bos werd gevolgd tot aan Kasteel Prattenburg. Zoals altijd werd het hek voor de groep geopend en in het Koetshuis werd een pauze gehouden. De kasteelvrouwe mevr. Van Asch van Wijck kon deze keer tot aller spijt niet aanwezig zijn maar zij had haar buurvrouw bereid gevonden om de groep op te vangen. Daarom werd de groep zoals vanouds weer getrakteerd op koffie/thee met een lekker stuk taart naar keuze.  Doordat de wegen in de kasteeltuin natuurlijk zijn gehouden waren deze door de regen niet geschikt voor scootmobielen. Daarom en omdat mevr. Van Asch van Wijck ons niet op de fiets voor kon gaan werd deze keer ervan afgezien om het gebruikelijke rondje door de tuin te doen. Na de pauze vervolgde de groep haar weg verder via de Cuneraweg. Bij de stoplichten werd de Kerkewijk overgestoken en de Cuneraweg verder vervolgd. Na de ambulancepost ging het via het fietspad naar Solkuillaan, Bunzinglaan, Boslaan en Pelikaanstraat weer richting Scootie’s Home.  Ondanks het slechte weer in de ochtend bleef het tijdens de gehele rit droog en kwam soms zelfs nog de zon door wat de rit weer tot een extra mooie tocht maakte. Deze toertocht was de laatste van dit seizoen, de eerstvolgende toertocht zal pas weer in april zijn.

20 sept. 2012

Voor de “EasyQWheels – Toertocht” hadden zich 18 leden van de Scootmobielclub Veenendaal verzameld.  Onder begeleiding van 6 verkeersregelaars ging de groep op pad. Ook voor deze keer was er weer een bijzondere mooie route uitgezet. Langs het stadspark, Benedeneind, Meentdijk ging het deze keer richting Ede waar een mooie route door de woonwijken werd gereden richting het nieuwe onderkomen van sponsor aan de Frankeneng/Lorentzstraat. Daar werd de groep getrakteerd op koffie met een lekkere plak cake. De leden bekeken de nieuwe winkel en vragen over de diverse hulpmiddelen werden beantwoord. Voor vertrek werd even nog een groepsfoto voor de nieuwe winkel gemaakt. Via de Keesomstraat, Kastelenlaan, Horsterweg ging het over de Langekampjesweg tot aan de Pakhuisweg waar via de Dragonderweg, Spitsbergenweg nog een paar straten van Veenendaal werden mee genomen voordat het richting Scootie’s Home ging. Het weer was wel al kouder dan de afgelopen keer geweest maar het was droog gebleven en op het laatst kwam ook nog even de zon door. Iedereen had weer genoten van deze tocht en na een korte rondvraag werd besloten dat ook de volgende toertocht op 4 oktober zal doorgaan.

15 sept. 2012

Op zaterdag 15 september heeft de ScootmobielClub Veenendaal tijdens “24 uur (geen) TV” in Veenendaal opgetreden met de Scootdans “Ritsen en Rupsen”. Onder leiding van choreografe Roos Stilkenboom hadden leden van de scootmobielclub een voorstelling formatierijden ingestudeerd. Een optreden van 8 minuten waarin je een andere kant ziet van het scootmobiel rijden. Voor iedereen die het heeft gemist op You Tube staan twee filmpjes.

http://www.youtube.com/watch?v=G9E2AMQKSM4&feature=youtu.be en

http://www.youtube.com/watch?v=NtHfs3G9i24&feature=share

6 sept. 2012

Voor de “Paramedisch Instituut Rembrandt – Toertocht” hadden zich 20 leden van de Scootmobielclub Veenendaal verzameld. Kort voor vertrek kwam de sponsor van deze toertocht mevr. Bloo zoals elk jaar wat lekkers uitdelen aan de deelnemers.

Onder begeleiding van 6 verkeersregelaars ging de groep dan op pad. Voor deze keer was er een bijzondere route uitgezet. Via de Kerkewijk en diverse zijstraten ging het richting Prattenburg. Langs de Cuneraweg, het fietspad Veenseweg ging het over het Let de Stigterpad naar Amerongen waar de groep aan de Veerweg de Veerpont nam om over te steken. Aan de overkant ging het over de Rijnbanddijk richting de volgende pont waarmee de groep weer terug voer richting Elst. Langs de Rijkstraatweg en Woudweg ging het naar het Let de Stigterpad. Hier werd een korte pauze gehouden en vanwaar het verder richting Veenendaal terug ging. Bij Scootie’s Home aangekomen bleek het een rit van 22 km te zijn geweest en iedereen was het erover eens dat het deze keer een bijzonder mooie rit was geweest.

23 aug. 2012

17 leden en 8 verkeersregelaars verzamelden zich om 13.30 uur aan de Vijftien Morgen om de “Triwa Trapliften Toertocht” te verrijden. Via het Goede Spoor ging het richting Dichterslaan, Marsmanlaan en Dwarsweg, om bij het Boshotel via de Eindseweg naar Overberg te rijden. Op de Heuvelsesteeg vielen wat druppels, maar dat kon de scootmobielers niet verhinderen door te blijven rijden. Na het passeren van verbrede tunnel onder de A12 ging het over de Spoorlaan en Biesbosserweg richting Kooiweg. Bij Brandhof werd een korte pauze, in de schaduw, gehouden om wat te drinken, waarna de tocht huiswaarts ging via Munnikenweg, Bomas, Ruisseveen en Sportlaan. Na 17 km arriveerde iedereen weer bij de clublocatie “Scootie’s Home”. Allen vonden het weer een mooie tocht waarbij plekken werden aangedaan waar sommigen niet zo gauw alleen naar toe zouden rijden. Er werd nog wat nagepraat en men verheugde zich al op de volgende “spannende” toertocht.

2 aug. 2012

Voor de “Waaijenberg Mobiliteit – Toertocht” hadden zich afgelopen donderdag 20 leden van de Scootmobielclub Veenendaal verzameld. Onder begeleiding van 6 verkeersregelaars ging de groep op pad. In de ochtend regende het weer eens maar de weergoden waren de deelnemers goed gezind en het bleef de hele middag verder zonnig. Via het Stadspark, de Meentdijk, de Zuiderkade en de Maanderbroekweg ging het langs de A12, richting Pakhuisweg tot aan de Binnenweg en de Veenendaalseweg. Bij de Stationsstaat ging het naar de Wiltonstraat waar de sponsor van deze tocht al op de groep wachtte met koffie/thee met een lekker plakje cake. Na de pauze werd de groep rond geleid in de fabriek waar de bekende Canta’s worden gemaakt. Tot spijt van de groep had de fabriek op dit moment bedrijfsvakantie maar desondanks was het toch erg informatief om te horen  hoe deze invalidenwagentjes gemaakt worden. Natuurlijk werd ook deze keer weer een groepsfoto gemaakt en na afscheid te hebben genomen van de zeer vriendelijke gastgevers vervolgde de groep haar weg via de Grote Beer, de Vuurvlinderronde, Buurtlaan-West, Korte Dreef, Dragonderpark, Kleine Beer,  Wolweg, Hollandia naar de thuisbasis van de club Scootie’s Home. Iedereen was erg onder de indruk van deze bijzonder mooie tocht maar omdat het net bij thuiskomt iets begon te druppelen vertrokken de leden gauw naar huis.

19 juli 2012

Stortbuien in de ochtend en nog net voor de start hielden de leden van de Scootmobielclub Veenendaal niet ervan af om op donderdag 19 juli de “Fysiotherapie Scheepjeshof – Toertocht” te rijden. Goed ingepakt tegen de regen gingen 14 scootmobielrijders met 6 verkeersregelaars op pad voor een rit van ongeveer 15 km. Ondanks het slechte weer was de stemming toch goed.  Bij de parkeerruimte langs de ventweg aan de Cuneraweg werd even een korte pauze gehouden om even de benen te strekken. Maar omdat er weer donkere wolken opkwamen ging de groep gauw weer verder richting Veenendaal en beter weer. Bij Scootie’s Home werd nog even kort bijgepraat waarna iedereen weer richting huis ging. Ondanks het slechte weer was het toch een mooie rit.

5 juli 2012

De weersvoorspellingen waren slecht maar desondanks hadden zich 23 scootmobielrijders verzameld voor de “Ouderenwinkel Veenendaal – Toertocht”. Onder toeziend oog van 7 verkeersregelaars ging de groep op pad onder een heerlijk zonnetje. Deze keer ging het via Veenendaal-West naar de Slaperdijk en de Kooiweg. Via het fietspad langs de snelweg kwam de groep weer terug op de Kooiweg waar onderweg op een schaduwplekje een korte pauze werd gehouden. Via de Munnikenweg en Vendelseweg ging het naar de Schoolstraat en de Prins Bernhardlaan waar een bezoek aan de Ouderenwinkel werd gebracht. Na een kopje koffie met een lekkere koek ging het weer richting thuisbasis, Scootie’s Home.  Mede door het fantastische weer was het weer een bijzonder mooie tocht waarvan ook twee nieuwe leden met hun eerste toer erg hadden genoten.

21 juni 2012

donderdag, 21 juni vertrokken 22 leden van de Scootmobielclub Veenendaal onder het toeziend oog van 5 verkeersregelaars voor de “Willemsen & Wij – Toertocht.

Deze keer ging het via een omweg vrij snel naar de eerste pauzeplaats die werd gehouden bij de sponsor die ons al opwachtte met een kopje koffie/thee en wat lekkers. Na deze korte stop ging de tocht via Boslaan, Bunzinglaan en Cuneraweg naar de Veenendaalse Straatweg. Via de Oude Veensegrindweg  ging het dan naar Kwintelooijen waar de groep een tweede korte pauze hield. Hier begon het een beetje te regenen en kwamen de regenjassen e.d. tevoorschijn. Na deze stop volgde de groep de Oude Veensegrindweg verder en aan het einde ging het via de Geertsesteeg, de Ventweg langs de Cuneraweg, de Noordelijke Meentsteeg en de Middelbuurtseweg langzaam weer richting Veenendaal. Via het industrieterrein Het Ambacht reden de scootmobielrijders terug naar het clubhuis Scootie’s Home waar nog even werd nagepraat.

Ondanks de regendruppels was het weer een erg mooie tocht.

16 juni 2012

Op zaterdag 16 juni rond 7.00 uur verzamelden 19 leden met 5 begeleiders van de Scootmobielclub Veenendaal zich bij Scootie’s Home om vandaar per bus en vrachtwagen naar Deventer te reizen om daar deel te nemen aan de jaarlijkse Nationale Scootmobieldag. Tegen 9 uur kwamen de leden daar aan en nadat de scootmobielen weer waren uitgeladen werd iedereen eerst verzorgd met koffie of thee. Tevens kregen de deelnemers een tasje met wat informatie en na het openingswoord van de voorzitter van de organisatie verdeelden zich de deelnemers in 2 groepen. Een groep reed een route van 25 km en de andere groep reed de kortere afstand van 15 km. Dit jaar hadden zich minder deelnemers opgegeven maar het waren toch nog ruim 70 deelnemers uit diverse plaatsen. Het waren beiden mooie routes door Deventer en de prachtige omgeving. Onderweg op de rustplaatsen werden de groepen goed verzorgd met koffie en thee en was er de mogelijkheid voor een sanitaire stop.  Rond 15.00 uur kwamen de deelnemers weer terug naar het startpunt waar de vrachtwagen al wachtte om de scootmobielen weer naar huis te brengen. Voor het inladen werd nog even een groepsfoto gemaakt en kort daarna kwam ook de bus en konden ook de mensen weer richting huis vertrekken. Alle deelnemers waren blij dat ze mee waren gegaan want het was weer een onvergetelijke dag die net als verleden jaar mogelijk werd gemaakt door Kruger Transport uit Veenendaal die de scootmobielen weer belangeloos transporteerde. Iedereen kijkt er al naar uit om volgend jaar weer mee te mogen gaan. Maar natuurlijk hangt het ervan of de club ook dan weer een sponsor voor de vrachtwagen en/of de bus kan vinden.  De Nationale Scootmobieldag te Deventer is elk jaar op de 3e zaterdag van juni.

7 juni 2012

Donderdag, 7 juni vertrokken 23 leden van de Scootmobielclub Veenendaal onder het toeziend oog van 5 verkeersregelaars voor de “Tamminga – Toertocht”.

Via o.a. de Wageningselaan, de Veenweg, de Noordelijke Meentsteeg en  Cuneraweg werd langs de ventweg even een korte pauze gehouden. Na de Brinkersteeg ging het door een aantal straten van Petenbos om aansluitend via het Franse Gat weer richting clubgebouw te gaan. Onderweg werd nog even gestopt bij de alom bekende ijssalon die iedereen op een heerlijk ijsje getrakteerde. Met hulp van de verkeersregelaars stak de groep over naar de Kerkewijk en via de Industrielaan en ’t Holle Goed ging de groep terug naar Scootie’s Home. Tot op een paar druppeltjes onderweg kon de hele toer droog worden afgelegd en zo heeft iedereen weer volop van de rit kunnen genieten.

3 mei 2012

Donderdag, 3 mei vertrokken 19 leden van de Scootmobielclub Veenendaal vergezeld door 9 verkeersregelaars voor de “Garage Jan van de Weerd – Toertocht”. Deze keer was het een wat kortere toertocht die ging via o.a. Verlengde Sportlaaan, Overslag,  Vondellaan, Cuneraweg richting Prattenburg waar de groep weer opgewacht werd door mevr. Van Asch-Van Wijck. Ook deze keer werd iedereen weer zoals voorheen persoonlijk door haar begroet. I.v.m. drukke werkzaamheden op die dag had zij deze keer geen tijd om zelf haar  lekkere appeltaarten te bakken maar desondanks stonden er een aantal eveneens lekkere vlaaien klaar die onder het genot van een kopje koffie of thee verorberd werden.

Na een praatje met (bijna) iedereen gemaakt te hebben voerde mevr. Van Asch-Van Wijck op de fiets de groep aan voor een ritje door de kasteeltuin. Aan het hek zwaaide ze iedereen uit en ging de groep weer richting Veenendaal.  

Het was weer een koude maar toch mooie middag geweest.

24 april 2012

In het kader van verkeersveiligheid kwam een delegatie van Olomouc ook op bezoek bij de Scootmobielclub Veenendaal. De heren lieten zich o.a. ook informeren over het doel van de vereniging. Om een indruk te krijgen hoe de rijvaardigheids- en verkeerslessen bij de club werden gegeven reden de bezoekers zelf ook even in een scootmobiel door de oefentuin.  

19 april 2012

Donderdag, 19 april vertrok een klein aantal leden van de Scootmobielclub Veenendaal onder het toeziend oog van voldoende verkeersregelaars voor de eerste toertocht van het jaar de “TOMS Banket – Toertocht”. Gezien de weersvoorspellingen en de kou van het moment was het niet verwonderlijk dat er maar 13 scootmobielrijders op pad gingen.  Vanaf het clubgebouw ging het richting Kerkewijk waar eerst even naar de sponsor werd gezwaaid. Langs het Gemeentehuis, het Kees Stipplein, het Verlaat, langs het Dragonderpark, de Spitsbergenweg ging het naar het fietspad langs de Grift. Bij de kruising Zuidelijke Meentsteeg/Veenweg werd even pauze gehouden bij de sportclub daar. Daarna ging het weer via de Wageningselaan, Benedeneind,  het Stadspark richting Scootie’s Home. Ondanks de koude wind had iedereen genoten en werd alweer uitgekeken naar de volgende toer.

4 jan. 2012

Woensdag  4 januari hield de Scootmobielclub Veenendaal zijn Nieuwjaarsreceptie. Het was deze keer weer lekker druk want het grootste gedeelte van de leden, vrijwilligers en zelfs enkele sponsoren waren hiervoor gekomen. Tot bijzondere vreugde van de aanwezigen mocht de groep ook de “Beschermvrouwe” van de club mevrouw Van Asch - Van Wijck verwelkomen. Bij een hapje en een drankje werden de goede wensen uitgewisseld en drukke gesprekken gevoerd. Met een kleine tombola werd geprobeerd om de clubkas een beetje op te krikken voor de op komst zijnde verhuizing. Na een kleine 2 ½ uur vertrokken de laatste bezoekers weer richting huis. De club bestaat nu precies 5 jaar en hoopt dat binnenkort eindelijk het verlossende woord komt dat er een nieuwe locatie in zicht komt zodat de leden elkaar ook verder kunnen ontmoeten en vooral ook de soms erg nodige verkeerslessen en praktijktrainingen aan aankomende, nieuwe en “geoefende” scootmobielgebruikers gegeven kunnen worden.

1 okt. 2011

Op deze zaterdag was weer de maandelijkse Bingo bij de Scootmobielclub Veenendaal. Ondanks dat er een paar regelmatige bezoekers verhinderd waren hadden zich toch nog een mooi aantal gemeld voor een gezellige middag.

16dec. 2011

Op vrijdag 16 december hield de Scootmobielclub Veenendaal zijn jaarlijkse 't Stoepje-Kerstlunch. De leden, donateurs en vrijwilliger waren uitgenodigd om hieraan deel te nemen en 38 personen hadden zich hiervoor opgegeven. De diverse broodjes en kerstbroden werden net als voorgaande jaren weer verzorgd door ’t Stoepje van de vrijdag- en zaterdagmarkt en voor iedereen was weer een lekker appeltje en mandarijntje verzorgd door Ravenhorst Groenten en fruit van dezelfde markten. Ook dit jaar mocht de vereniging weer assistentie ontvangen door leerlingen van het CSV. De deelnemers hebben erg genoten van de gezamenlijke maaltijd en sommige bleven nog lang daarna gezellig bij elkaar zitten.

15 sept. 2011

Op deze donderdag vertrok de Scootmobielclub Veenendaal voor de laatste toertocht van dit jaar, de "Paramedisch Instituut Rembrandt - Toertocht". Voor vertrek was mevrouw Bloo, de sponsor van deze tocht, ook dit jaar voor vertrek weer aanwezig om versnaperingen voor onderweg uit te delen. Voor deze tocht hadden zich 22 scootmobielrijders met 7 verkeersregelaars verzameld en via een kleine omweg ging het richting Prattenburg. Daar werd de Cuneraweg gevolgd en het fietspad Veenseweg richting Amerongen. Op gegeven moment ging de groep richting Elst waar bij het grasveldje voor de houten fietssluis aan het Let de Stigterpad een korte pauze werd gehouden. Na de pauze werd het fietspad vervolgd en aan het einde de Veenendaalsestraatweg overgestoken om daarna weer richting Veenendaal te rijden. Via de Kerkewijk en de Industrielaan ging het dan weer naar het eindpunt Scootie’s Home waar de groep als afsluiting nog even bij elkaar ging zitten om bij een beker warme chocoladeweg over de laatste toertocht na te praten. Omdat de rit het overgrote gedeelte door het bos ging was deze rit voor velen een mooie belevenis. De eerstvolgende toertocht zal pas in april volgend jaar zijn, de ledenmiddagen gaan op de bekende  dagen gewoon door.

18 augustus 2011

Op deze regenachtige dag ging de Scootmobielclub Veenendaal voor de “Fysiotherapeutisch Instituut Scheepjeshof – Toertocht” op pad. 23 deelnemers op de scootmobiel en 6 verkeersregelaars op de fiets trokken vol goede moed erop uit voor een mooie tocht. Langs de Wageningselaan ging het via het industrieterrein en de Middelbuurtseweg de natuur in. Met een omweg reed de groep dan door Veenendaal  richting Scheepjeshof waar de oorspronkelijk geplande toer verlegd moest worden i.v.m. de werkzaamheden daar. Via het Achterstraatje ging het naar de Wilhelminastraat en van daar naar de sponsor. Tot aller spijt ging het net op dat moment weer regenen maar gelukkig duurde dit niet lang. De groep werd getrakteerd op een appeltje, koffie, thee of fris met een lekkere koek. Na nog wat foto’s ging het weer verder. Nu ging het nog richting Veenendaal West om dan langs Sportpark Panhuis weer richting het clubgebouw te rijden. Na een tochtje van 15 km kwamen de deelnemers weer aan bij Scootie’s Home aan de Vijftien Morgen 4.Ondanks de regen zo af en toe was het wel weer een geslaagde toertocht. Na nog wat napraten ging iedereen weer richting huis.

4 augustus 2011

Op deze mooie dag trokken de leden van de Scootmobielclub Veenendaal erop uit voor een extra lange toertocht, de “EasyQwheels- toertocht”. Onder een heerlijk zonnetje vertrok de groep deze keer richting Ede waar de sponsor van deze tocht gehuisvestigd is.  22 scootmobielrijders, waaronder deze keer 3 “aspirant-leden” gingen met 8 verkeersregelaars op pad. Via de Prins Clauslaan, de Grote Beer en het bedrijventerrein “De Compagnie” en de Stationsstraat ging het richting de Klomp waar men de Dr. Hoolboomweg op ging om dan aan het einde van de weg de eerste pauze te houden. Via mooie fietspaden ging het verder richting Ede waar men op de Klaphekweg bij de sponsor stopte voor een kopje koffie met wat lekkers. Wie daaraan behoefde had kon vragen stellen over scootmobielen en werd deskundig beraden. Na de pauze ging het in een rit door via Frankeneng, Pakhuisweg, Maanderbuurtweg, Dragonderweg, Meentdijk en de Groeneveldselaan weer richting het clubhuis “Scootie’s Home”.  Daar aangekomen werd nog even over de rit nagepraat en namen de leden afscheid om op huis aan te gaan. Het was weer een prachtige rit geweest en iedereen keek alweer uit naar de volgende tocht.

21 juli 2011

Op donderdag, 21 juli trokken de leden van de Scootmobielclub erop uit voor de “Ouderenwinkel Veenendaal – Toertocht”.  De weersvoorspellingen waren niet zo best maar desondanks vertrokken 24 personen op hun scootmobielen en 10 begeleiders op de fiets voor een mooie tocht. Vanaf het clubgebouw “Scootie’s Home” ging het richting Veenendaal West. Langs de sportvelden, de Zwaluwen- en de Vinkenbuurt, via de Slaperdijk en de Kooiweg reed de groep via het fietspad langs de snelweg naar hun eerste pauzeplaats. Verder ging het via de Schalm en de Nieuweweg-Noord. Achter het viaduct van de snelweg werd onder toezicht van de deskundige verkeersregelaars de drukke Rondweg-West overgestoken. Ook hier ging de groep via het fietspad langs de snelweg, nu in de andere richting.  Langs de Stationsstraat ging het richting Prins Bernhardlaan waar de tweede pauze werd gehouden bij de sponsor van deze tocht, de Ouderenwinkel Veenendaal. Hier kon de hele groep onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig napraten en eens rondkijken. Voor vertrek werd nog even een foto gemaakt en ontving iedereen een heel handig presentje van de sponsor.  Daarna ging de groep met een kleine omweg richting “thuisbasis”.  Ondanks de kleine buitjes, vooral tegen het eind was het weer een hele mooie tocht.

7 juli 2011

Op deze donderdag ging de Scootmobielclub Veenendaal voor de “Jerommeke Franse Frieten – Toertocht” weer op pad. 24 deelnemers op de scootmobiel waaronder als speciale gast de wethouder dhr. Bouwmeester, eveneens op de scootmobiel, en 8 verkeersregelaars op de fiets trokken voor een mooie tocht de natuur in. Het was goed weer en iedereen had er zin in. De route ging eerst richting stadspark voor een rondje om de surfvijver. Via het nieuwe fietspad aan de Groeneveldselaan ging het langs Benedeneind, Grebbeweg naar de Grift. Bij de afslag richting Maatsteeg werd een korte pauze gehouden. Via de Maatsteeg, Zuidelijke Meentsteeg en de Middelbuurtseweg ging het dan weer richting Veenendaal. Na een tochtje van 17 km kwamen de deelnemers weer aan bij het clubgebouw Scootie’s Home aan de Vijftien Morgen 4. Na nog wat napraten en afscheid van dhr. Bouwmeester te hebben genomen ging iedereen weer richting huis.

18 juni 2011

Op zaterdag 18 juni vertrokken een twintigtal leden van de Scootmobielclub Veenendaal naar Deventer om daar deel te nemen aan de 8e Nationale Scootmobiel Dag. De leden en een paar begeleiders waren om 7.30 uur aanwezig bij het clubgebouw Scootie’s Home waar de scootmobielen en fietsen in de door Kruger Transport ter beschikking gestelde vrachtwagen werden geladen en naar de plaats van bestemming werd vervoerd. De leden volgden per bus. Daar aangekomen ging na een welkomstpraatje, een kopje koffie en de officiële opening eerst de groep voor de afstand van 25 km op pad. De groep voor de route van 15 km vertrok een half uur later. Beide groepen genoten van prachtige routes door Deventer en omgeving. Ondanks de steeds dreigende bewolking bleef het bij enkele heel korte buitjes. Kort voor het einde van de route kwamen beide groepen weer bij elkaar om zo het laatste stuk samen bij het vertrekpunt terug te komen. Voor toeschouwers langs de route was het een mooi gezicht om zo’n 80 – 100 scootmobielen in een lange stoet langs zich heen te zien rijden. Tegen 16.00 uur ging het weer per bus en vrachtwagen richting Veenendaal. Volgens alle deelnemers was het een zeer geslaagde dag en kijken ze alweer uit naar volgend jaar. Maar om dit dan  weer te kunnen realiseren zijn sponsoren dringend nodig. De dank van de deelnemers gaat uit naar Kruger Transport Veenendaal die het dit jaar mogelijk maakte.

16 juni 2011

Weer eens gingen de leden van de Scootmobielclub Veenendaal op pad, deze keer voor de “Willemsen & Wij – Toertocht”.Ondanks de vele regen in de ochtend hadden zich toch nog 19 scootmobielers met 8 begeleiders verzameld. Deze keer ging de tocht kriskras door diverse Veenendaalse wijken. Na zo’n 6 km werd een korte pauze gehouden langs het fietspad aan de Grote Beer waarna de tocht verder ging via de vlinderbuurt richting Veenendaal west. Kort voor het einde van de tocht werd bij de sponsor van deze toertocht gestopt waar de hele groep getrakteerd werd op koffie/thee met wat lekkers. Na de pauze ging het verder naar het eindpunt Scootie’s Home. Het was een mooie tocht door voor sommige leden toch nog onbekende straten. Ondanks de steeds weer dreigende wolken bleef het tijdens de hele tocht droog en kwam zelfs de zon nog door.

4 juni 2011 Op zaterdag 4 juni hield de Scootmobielclub voor het eerst een Bingo in het clubgebouw. Een aantal leden en gasten waren aanwezig en na een gezellige middag gingen sommige met leuke prijzen naar huis. In de toekomst zal op iedere 1e zaterdag van de maand een Bingo worden gehouden.
19 mei 2011

Op deze dag hield de Scootmobielclub Veenendaal de “Tamminga – Toertocht”. 29 Scootmobielrijders gingen samen met 5 verkeersregelaars en 2 begeleiders op de fiets op pad. De rit ging deze keer via Veenendaal-west voor het eerst dit jaar naar Prattenburg. Bij het koetshuis werden we hartelijk begroet door mevrouw van Asch van Wijck. Ook deze keer werden we weer op koffie of thee met een lekker stuk taart getrakteerd. Aansluitend reden we onder begeleiding van de boswachter een rondje door de kasteeltuin waar op dit moment de rododendrons volop in de bloei staan. Iedereen genoot van dit prachtig aanzicht. Na nog een ererondje langs het kasteel gedaan te hebben vertrok de groep langs de Kerkewijk met een omweg via de P.H. van Rijnstraat, de Savornin Lohmanstraat richting Patrimonumlaan waar nog een keer een pauze werd gehouden bij IJssalon Tamminga. Daar werd de hele groep nog door de sponsor van deze rit getrakteerd op een lekker ijsje. Daarna ging het richting het clubhuis “Scootie’s Home”. Ondanks de korte regenbuitjes tussendoor hadden alle deelnemers genoten van deze gezellige middag.

21 april 2011

Op deze donderdag hield de Scootmobielclub Veenendaal zijn eerste toertocht van dit jaar. 28 Scootmobielrijders gingen samen met 7 verkeersregelaars op pad voor de “Garage Jan van de Weerd – Toertocht”. Er was weer een mooie route uitgezet. Langs de Cuneraweg ging het eerst richting Rhenen en dan met een bocht richting Kwintelooijen. Deze keer werd niet zoals eerdere jaren daar op het terrein de rustpauze gehouden maar ging het door naar de Camping “Bergbad” waar genoten werd van een kopje koffie of thee met een gebakje. Aansluitend ging het langs mooie paden langs het water terug richting het clubhuis “Scootie’s Home” aan de Vijftien Morgen. Alle deelnemers waren het eens dat het seizoen met deze mooie tocht en de stralende zon goed begonnen was en iedereen kijkt alweer uit naar de volgende tocht.

6 april 2011

Leden namen deel aan de eerste verkeers- en rijvaardigheidslessen die door de club werden gegeven en de eerste cursisten ontvingen hun certificaat.

28 maart 2011

Op maandag bezocht een verslaggever van Radio M (RTV Utrecht) onze oefentuin om in het programma "Aan Tafel"  voor het onderdeel "De envelop" eens op een scootmobiel te rijden. Klik hier als u alsnog naar de uitzending wilt luisteren.

26 maart 2011

Deze zaterdag was de grote dag voor de Scootmobielclub Veenendaal. Onder het toeziend oog van de wethouder dhr. Bouwmeester, een aantal sponsoren, veel leden, een aantal geïnteresseerden en de media onthulde mevrouw van Asch – van Wijck het grote naambord met het logo van de vereniging.  Daarmee verklaarde zij de clublocatie en de bijhorende scootmobiel - oefentuin voor geopend. Om dit nog eens kracht bij te zetten maakte zij daarna gelijk gebruik van de scootmobiel van een van de leden om alle onderdelen van de nieuwe oefenruimte eens zelf uit te proberen. Dhr. Bouwmeester gebruikte de scootmobiel van de club om eveneens een rondje door de oefentuin te doen waarna een aantal leden en ook dhr. Breur van de SP dit voorbeeld volgde. Natuurlijk konden ook anderen proberen om eens in een scootmobiel te rijden en zo te beleven wat het is om dan de diverse obstakels tegen te komen. Uiteraard werd voorafgaand aan het officiële gedeelte en aansluitend iedereen getrakteerd op een “natje en een droogje” dat deze keer werd verzorgd door Bakkerij 't Stoepje en Cateringservice 't Noorden.  Al in al een zeer geslaagde dag.

5 jan. 2011

Dit jaar hield de Scootmobielclub Veenendaal zijn eerste Nieuwjaarsreceptie. In de voorgaande jaren was dit niet mogelijk omdat de club nog geen eigen locatie had. Het grootste gedeelte van de leden, sommige met partner waren hiervoor gekomen. Bij een hapje en een drankje werden de goede wensen uitgewisseld en drukke gesprekken gevoerd. Met een kleine tombola werd geprobeerd om de door de grote investeringen van het afgelopen jaar erg magere clubkas een beetje op te krikken. Na een kleine 2 ½ uur vertrokken de laatste bezoekers weer richting huis.  

17 dec. 2010 Dit jaar werd de kerstlunch voor het eerst op eigen locatie  gehouden. Omdat onze nieuwe locatie toch wat beperkt is moesten we ons deze keer beperken en konden de partners deze keer niet deelnemen. Ondanks dat hadden zich toch nog ruim 40 leden en donateurs hiervoor verzameld en genoten van een gezellige gezamenlijke maaltijd.  Zoals ook in  voorgaande jaren werden alle broodjes en het lekkere kerstbrood  weer gesponsord door Bakkerij 't Stoepje  van de vrijdag en zaterdagmarkt. Ook ontvingen wij van Ravenhorst Groente en Fruit, eveneens van de vrijdag- en zaterdagmarkt weer appels en mandarijnen voor iedereen. Ondersteund bij het serveren werden we ook dit jaar weer door 4 leerlingen van de CSV in het kader van de Maatschappelijke stage.
11 nov.2010

Ondanks de slechte weervoorspellingen en de harde wind en regen hadden zich toch nog 12 scootmobielers, 1 rolstoelrijder en 6 begeleiders voor de start bij Scootie’s Home gemeld. Deze korte, extra tourtocht werd op donderdag 11 november in samenwerking met Boogh in het kader van de “Week van de Chronisch Zieken” gehouden. Vanaf het clubgebouw ging het langs de Kerkewijk naar de Corridor. Door deze werd voor een keer helemaal doorheen gereden. Dit was al vooraf besloten omdat het rond deze tijd van het jaar toch al vrij koud is wat vooral door mensen in een rolstoel of scootmobiel als erg ongemakkelijk wordt ervaren. Daarna ging het naar de Scheepjeshof waar De Boogh tijdelijk een winkelpand in gebruik mocht nemen om de bewoners van Veenendaal met hun activiteiten kennis te laten maken. Daar werd de stoet dan ook koffie of thee met een zelf gebakken plakje cake aangeboden. Na wat uitleg door de aanwezige medewerkster ging het via de Zandstraat en de Weverij, het fietspad naar de Hoofdstraat en de Sandbrinkstraat weer richting het clubgebouw. Omdat het weer steeds slechter werd verlieten onderweg al hier en daar wat mensen de stoet zodat er nog maar een paar mensen bij het weer clubgebouw aankwamen. Hier gingen de overgebleven deelnemers en begeleiders zich binnen bij een kopje warme chocolademelk opwarmen en na wat napraten ging ook de rest richting huis.

6 okt.2010

Op deze woensdagmiddag nam de Scootmobielclub Veenendaal voor het eerst de nieuwe clubruimte “Scootie’s Home” in gebruik. Eerder kon al vanuit hier voor de toertochten worden gestart maar de binnenruimte was nog niet klaar voor verder gebruik. 27 leden waren gekomen om deze heugelijke stap alvast een beetje te vieren met koffie en gebak.

16 sept.2010

27 leden vertrokken voor hun laatste toertocht van het seizoen, de “Paramedisch Instituut Rembrandtlaan - Toertocht” . Bij de start was de sponsor mevrouw Marieke Bloo zoals elk jaar weer aanwezig om flesjes drinken en een lekkere reep uit te delen.  Samen met 7 vrijwilligers gingen de leden op stap ondanks de dreigende donkere wolken. Via de Weverij en Zandstraat waar even werd gestopt om de regenkleding aan te trekken, en via de Munnikenweg ging het verder over de Zwarte Brug richting Renswoude. Ter hoogte van De Hof werd de drukke weg overgestoken naar het Restaurant waar we door hen werden getrakteerd op koffie/thee met een plak lekkere cake met slagroom. Op dat moment was even de zon doorgebroken en iedereen ging blij op het terras zitten. Maar jammer genoeg duurde het niet lang tot weer donkere wolken eroverheen trokken en het hard begon te regenen. Gelukkig mocht de hele groep naar binnen en werd daar het tweede kopje geserveerd. Na de pauze ging het weer verder richting Veenendaal via het Dijkje wat voor sommige een nieuwe onbekende weg was. Na de drukke op- en afrit van de snelweg en de grote kruising bij de Rondweg overgestoken te zijn ging het via de Stationsstraat, de hobbelige Brouwersgracht, de Wolweg langs het Politiebureau weer richting het clubhuis “Scootie’s Home”. Daar werden door enkele die daarvoor nog geen gelegenheid hadden gehad de nieuwe stoelen bewonderd en daarna ging iedereen gauw richting huis om voor de dreigende bui weer thuis te zijn.
2 sept. 2010 Volgens de weerberichten zouden we wel regen krijgen maar toch hadden zich nog 27 leden van de Scootmobielclub Veenendaal verzameld om de “Garage J.v.d. Weerd – Toertocht” te rijden.  Deze keer ging de route kriskras door de straten en wijken van Veenendaal. Door de vele straten en zijstraten op de route hadden de 7 aanwezige vrijwilligers en verkeersregelaars alle handen vol te doen om alles in goede banen te leiden. In de buurt van Ruisseveen moest toch even worden gestopt om de deelnemers gelegenheid te geven hun regenkleding aan te trekken. Gelukkig was de regen maar van korte duur en na ongeveer de helft van de rit werd bij een speeltuintje langs een fietspad nog eens gestopt voor een korte pauze om de van te voren uitgedeelde frisdrank te nuttigen. Van hier uit ging het weer verder richting thuisbasis Scootie’s Home aan de Vijftien Morgen. Na wat gezellig napraten en even de vorderingen in het clubgebouw bekeken te hebben ging iedereen weer naar huis.
19 aug. 2010

Bij een stralend weer hadden zich op deze donderdagmiddag 31 leden  verzameld voor de “EasyQwheels – Toertocht”. Deze toertocht was langer dan andere, het ging deze keer naar Ede.Onder toezicht van de vaste groep begeleiders, verkeersregelaars en EHBO’er ging de stoet vanaf het clubhuis richting Centrum om voor het stoplicht bij het Gemeentehuis richting Prins Clauslaan te rijden. Via de Polderweg, de Grote Beer en de Buurtlaan-Oost ging het over de brug van de A12 naar Ede waar ons de sponsor al verwachtte en trakteerde op koffie met cake. Iedereen die vragen had over scootmobielen kon hier gelijk antwoorden en tips krijgen. Na de pauze vertrok de stoet weer via de Noorder-Parallelweg, langs de tennishal over de mooie en rustige fietspaden richting Veenendaal. Daar moest nog wel even de drukke Veenendaalseweg worden overgestoken om richting thuisbasis te komen maar met behulp van de verkeersregelaars was dat weer geen probleem. Langs de Einsteinstraat en opnieuw de Grote Beer reed de groep weer naar het eindpunt “Scootie’s Home” aan de Vijftien Morgen. Hier werd nog even nagepraat en het bleek dat iedereen van deze mooie rit had genoten.

5 aug. 2010

Ondanks de steeds dreigende regen meldden zich op deze donderdagmiddag 27 leden op hun scootmobiel bij Scootie’s Home, het nieuwe clubgebouw van de Scootmobielclub Veenendaal om de “Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck – Toertocht” te rijden. Bij het vertrek waren drie van de oefentherapeuten aanwezig om de groep voor onderweg op “een natje en een droogje” te trakteren waarvoor onze dank. Na een korte regenbui kon de groep toch nog droog vertrekken. Deze keer gingen 8 vrijwilligers waaronder verkeersregelaars en een EHBO’er met hun fiets mee op de toer om alles in goede banen te leiden. De tocht ging via een omweg over door industrieterrein “Het Ambacht” naar de Wageningselaan. Langs de Noordelijke Meentsteeg, Middelbuurtseweg en Kampjesweg  zou het gaan naar de pauzeplek bij de picknickplaats aan de Ventweg/Cuneraweg. Maar kort voor de rit kreeg de groep een uitnodiging van een donateur van de club om aan de Zuidelijke Meentsteeg de pauze te houden. Aldaar aangekomen werd de groep getrakteerd op koffie/thee met gebak. Niet alleen i.v.m. de donkere wolken werd daarvan gretig gebruik gemaakt. Na de pauze ging het langs sportpark De Meent en via de Veenweg richting Veenendaal en het eindpunt aan de Vijftien Morgen. Daar terug gekomen was iedereen het eens dat het weer een mooie rit was geweest, vooral omdat iedereen ondanks de steeds dreigende wolken toch nog droog thuis was gekomen.

15 juli 2010

Het was weer donderdag en 32 scootmobielrijders gingen op pad voor de “Fysiotherapie van Dommelen – Toertocht”. Ook deze keer werden ze weer door verkeersregelaars en vrijwilligers op de fiets begeleid. Voor het eerst werd gestart vanaf het nieuwe clubgebouw aan de Vijftien Morgen. Voor deze tocht was een verkorte route gekozen omdat de leden uitgenodigd waren op de Buitenplaats Rhenendael. Bij aankomst daar werd de groep verwelkomt met een kopje koffie of thee. Na een kort verhaal over het wonen op Rhenendael werd het gezelschap in groepjes verdeeld om diverse  ruimten zoals o.a. het zwembad, de fitnessruimte en de bibliotheek  te bezichtigen. Daarna ging men eveneens in groepjes het buitenterrein verkennen en als afsluiting nog een ritje/wandeling doen over de bospaden van het complex. Rond 16.15 uur, later dan normaal, ging de groep via de Kerkewijk weer terug. Ondanks een kort buitje ging toch bijna iedereen weer mee terug naar het eindpunt. Daar aangekomen gingen degene die voor begin van de tocht niet de gelegenheid hadden gehad nog even het nieuwe onderkomen van de club bekijken.

17 juni 2010

Op deze donderdagmiddag verzamelden zich een ongekend groot aantal scootmobielrijders bij de Veenendaalhal voor de “Prattenburg-Toertocht”. Bij een stralend weer vertrokken 32 berijders, 8 verkeersregelaars en 2 extra begeleiders via een mooie route door Veenendaal  richting het Landgoed. Bij de poort van de kasteeltuin werd de groep opgewacht door de nieuwe boswachter dhr. Klaassen die hen verder begeleidde naar het Koetshuis waar ze weer allen persoonlijk werden begroet door Mevrouw Van Asch – Van Wijck.  Na het genot van een heerlijk stukje taart met koffie of thee en een praatje met de gastvrouw vertrok de groep voor een rondje door de kasteeltuin. Na nog een extra rondje langs het kasteel moest de groep weer afscheid nemen en vertrokken zij voor een laatste keer richting het eindpunt, de Veenendaalhal.  Hier werd nog even nagepraat en was iedereen het eens dat het weer een mooie middag was geweest. Vooral voor de nieuwe leden was het een belevenis om eens ook binnen de tuinen van het Landgoed te mogen komen.

Voor de volgende toertocht zal al vanaf de nieuwe clubruimte aan de Vijftien Morgen 4 worden gestart kunnen worden.

 

20 mei 2010

25 leden verzamelden zich  voor de “Fysiotherapeutisch Instituut Scheepjeshof – Toertocht”.  Deze keer waren ook de sponsoren van deze toertocht bij het  startpunt verschenen om ons uit te zwaaien. Een van hun, dhr. v.d. Pol liet iedereen vooraf nog even wat “opwarmoefeningen” doen en onder een warm zonnetje gingen de enthousiaste scootmobielrijders met 5 verkeersregelaars en onder begeleiding van dhr. v.d. Pol op pad. Deze keer ging het via omwegen richting Overberg. Er was weer een mooie route uitgezet en iedereen genoot van de tocht. Ook deze keer kwamen we door straatjes die niet bij iedereen bekend waren. Bij de pauzeplek verraste ons de sponsor ermee dat we naast koffie of thee ook op appeltaart werden getrakteerd. Na het genot daarvan ging het via de Dwarsweg weer richting Veenendaal waar we deze keer wat later dan gewoonlijk bij ons vertrekpunt, de Veenendaalhal aankwamen. Na nog even wat nagepraat te hebben ging iedereen weer richting huis.

15 april 2010

Deze donderdag reed de Scootmobielclub Veenendaal zijn eerste toertocht van dit jaar. Voor de “Minicar Centrum Veenendaal - Toertocht” waren 26 scootmobielrijders bij de Veenendaalhal verschenen om bij een stralend zonnetje deze tocht te rijden. Twee fietsers reden eveneens mee en 8 verkeersregelaars zorgden ervoor dat alles goed verliep. Voor deze eerste toer werd de afstand wat korter gehouden dan gebruikelijk. Na een kort stukje werd eerst een stop gemaakt aan de Vijftien Morgen om de deelnemers de locatie voor het toekomstige onderkomen en de geplande oefentuin van de club te laten zien.  Via de Kerkewijk, Rembrandtlaan, Rondweg, langs Sportpark Panhuis en het fietspad langs en over de Grift ging het richting Industrieterrein De Vendel waar de sponsor van deze rit de groep opwachtte met koffie of thee en lekkere koeken. Hier wachtte ons een studente van de School voor Journalistiek op die een verslag wilde maken voor het Dagblad Utrecht. Het artikel stond de dag erna ook al in de krant. Spijtig dat de krant verder niet te koop is maar vooral een onlineblad is van de school. (Als u het artikel wilt zien, klik dan hier) Daarna kon nog even rondkijken bij de sponsor en voordat de groep verder ging werden ze allen nog verrast met een mooie mok die ze mee naar huis mochten nemen. De route ging verder via De Schutterij, Vendelier naar het grote Kruispunt aan de Rondweg West. Door de kundigheid van de verkeersregelaars was het oversteken zoals altijd geen probleem en zo ging het via de Grote Beer richting de tunnel onder de Prins Clauslaan en via de Groeneveldselaan en Nijverheidslaan weer naar het eindpunt de Veenendaalhal. Iedereen, ook de nieuwe leden waren het eens dat het een mooie tocht was geweest en er word alweer uitgekeken naar de volgende toertocht. Een van de mee rijdende fietsers was trouwens een eerstejaars studente van de kunstacademie te Arnhem. Zij maakte tijdens deze rit foto's voor een project en een gedeelte van deze foto's zullen wij later ook kunnen krijgen.

7 april 2010

De praktijktraining, door de Scootmobielclub Veenendaal gehouden  was weer een succes. Ongeveer 25 personen hadden zich verzameld om onder leiding van bestuursleden en vrijwilligers wat ervaring op te doen in de scootmobiel. Er werden groepjes van 4 gevormd en diverse onderdelen zoals voor- en achteruitrijden tussen pionnen, achteruit “inparkeren” om de hoek van de schuur, schuin rijden over een opstakel, korte bochten door een kleine ruimte e.d. Ook werd er gekeken hoe lang de remweg is voordat een scootmobiel stil staat bij een noodstop. En dat valt soms nog erg tegen. Zelfs mensen met meerdere jaren ervaring op de scootmobiel hadden bij sommige onderdelen toch nog moeite. In aansluiting van alles werd nog even gezellig nagepraat bij een kopje koffie, thee of fris. Een groot gedeelte van de deelnemers waren leden maar er waren gelukkig deze keer ook meerdere niet-leden. Het was voor iedere aanwezige weer een geslaagde middag. De volgende cursus zal hopelijk al in de eigen oefentuin van de scootmobielclub kunnen worden gegeven.

18 dec. 2009 Ook dit jaar werd de kerstmiddag weer gesponsord door 't Stoepje van de vrijdag- en zaterdagmarkt. Ongeveer 60 personen, leden, donateurs en vrijwilligers met hun partners, hadden zich verzameld om gezamenlijk de kerstlunch in te nemen. Ook deze keer werden weer alle broodjes en het kerstbrood verzorgd door 't Stoepje en kregen we deze keer van Ravenhorst Groente en Fruit, eveneens van de vrijdag- en zaterdagmarkt een hele kist met mandarijnen.
15 okt. 2009 De laatste toertocht van die jaar was de "Slenderstudio Kien - Toertocht". Ondanks het koude weer hadden zich toch nog een groot aantal leden verzameld om aan deze laatste tocht deel te nemen. Deze rit ging nog eens richting het mooie Kwintelooijen waar weer een pauze werd gehouden. Onderweg werd genoten van de mooi gekleurde natuur. Een koude maar toch mooie rit als afsluiting van het seizoen. 
1 okt. 2009

De “Autobedrijf H.Kroon-Toertocht” was op deze dag aan de beurt. Ook deze keer hadden zich weer 21 scootmobielrijders verzameld om samen met de verkeersregelaars op hun fietsen de nieuw uitgezette route te rijden. Het weer was niet al te mooi maar ondanks de koude wind en wat regendruppels voor de start ging de groep toch met goede moed op pad. Via verschillende straten van Petenbos ging het via de Ventweg richting Rhenen. Via de Noordelijke Meentsteeg en de Veenweg werd op de parkeerplaats tegenover het Sportpark in Achterberg een korte pauze gehouden. Hierna ging het via de Zuidelijke Meentsteeg en over het fietspad langs de Grift weer richting Veenendaal. Achteraf gezien was het weer toch nog mee gevallen en was de regenkleding niet echt nodig geweest.  

17 sept. 2009 Op deze donderdag heeft de Scootmobielclub Veenendaal de "Fysiotherapie Rembrandtlaan-Toertocht" gereden. Mevrouw Bloo-Van der Meer, Scootmobiel instructrice van het Paramedisch Instituut Rembrandtlaan was ook deze keer weer bij de start aanwezig. Zoals ook bij voorgaande door hun gesponsorde tochten werden alle deelnemers door haar getrakteerd op een flesje drinken en een gezonde reep. 21 deelnemers op hun scootmobielen en de verkeersregelaars op hun fietsen gingen deze keer op een route door verschillende wijken van Veenendaal. Ook werd door De Faktorij en De Vendel  gereden.  Een route alleen door Veenendaal en toch kwamen sommige mensen op plaatsen waar ze nog nooit waren geweest. Ondanks de koude wind was het een mooie rit. Alleen was iedereen het erover eens dat een rit door Veenendaal meer drempels en oneffenheden met zich mee brengt dan een rit door de verdere omgeving.
2 sept. 2009 Deze middag waren de leden uitgenodigd bij Boogh Activiteiten Veenendaal aan de Laan der Techniek om eens kennis te maken met deze organisatie. Bij een kopje koffie werd verteld welke activiteiten bij de organisatie aan bod komen. Het was een interessante middag
20 aug. 2009

 

Voor de “Henzen Schoenen-Sport-Podologie-Toertocht”   hadden zich een aantal deelnemers verzameld. Omdat een weeralarm was uitgegeven werd eerst even overlegd of wel gereden zou moeten worden.  Er werd afgestemd en de meesten wilden ondanks de hitte en het aangekondigde onweer wel op pad gaan. Wie het niet aandurfde ging weer naar huis en met 18 scootmobielrijders en 7 verkeersregelaars ging het dan richting Overberg.  Ondanks de hoge temperaturen en de felle zon was het met een zachte rijwind goed te doen. Bij de Holle Boom reed de groep dan het bos in. En daar was het goed te vertoeven. Er werd ook deze keer voor een rustplaats een schaduwrijk plekje opgezocht om de vooraf uitgedeelde verfrissingen te nuttigen. Na een kort vervolg werd nog een tweede rustplaats onder de bomen ingelast en ging het daarna weer richting vertrekpunt de Veenendaalhal. Iedereen was blij dat de rit niet was afgelast en had genoten van deze mooie dag.

6 aug. 2009

 

Voor de “Garage v/d Weerd-Toertocht”  hadden zich 25 deelnemers verzameld. Samen met 7 verkeersregelaars gingen ze onder een stralend zonnetje op pad. Via omwegen ging het deze keer richting station De Klomp en dan de Dr. Hoolboomweg op. Voor de pauze werd een schaduwrijk plekje opgezocht. Daar werden de vooraf uitgedeelde flesjes drinken genuttigd. Na een kort vervolg van de rit werd nog een extra pauze gehouden voor een ijsje en daarna ging het via o.a. de Buurtlaan Oost, langs de Meent, de Prins Claus Tunnel en een rondje langs de Surfvijver richting start- en eindpunt de Veenendaalhal terug. Iedereen had weer genoten van een prachtige rit door Veenendaal en zijn omgeving.

16 juli 2009

 

Op deze donderdag heeft de Scootmobielclub Veenendaal de “Groenrijk Achterberg Toertocht” gereden. Een groep van 28 personen incl. begeleiders, door de vakanties deze keer een wat kleinere groep dan verwacht,  vertrok bij een stralende zonneschijn zoals altijd vanaf de Veenendaalhal.  Via de Middelbuurtseweg ging het richting het tuincentrum waar we door de medewerkers werden verwelkomt. Na het genot van de ons aangeboden koffie of thee met een koek kregen de deelnemers nog even de mogelijkheid om op eigen gelegenheid door het bedrijf te rijden. Bij het afscheid kreeg iedereen nog een mooie geranium aangeboden.

Door het Binnenveld ging het via het prachtige fietspad langs de Grift weer verder richting huis. De daarbij te passerende hekken gaven ook deze keer voor de leden geen problemen, zelfs niet voor de grote scootmobielen of de vierwielers. Na terugkomst bij de Veenendaalhal was iedereen het erover eens dat het weer een geslaagde dag was geweest.

20 juni 2009

 

Op zaterdagochtend verzamelden zich om half acht een groot aantal leden op de parkeerplaats van DOVO om te vertrekken naar de Nationale Scootmobieldag in Deventer. De scootmobielen werden weer belangeloos getransporteerd met een vrachtwagen van de firma Klunder uit Deventer en de mensen mochten met de bus mee die samen gesponsord werd door Introbouw en Vallei Reizen uit Veenendaal.

Men kon zich vooraf opgeven voor tochten van 15 of 25 km door de prachtige omgeving van Deventer en er waren dit jaar zo’n 130 scootmobielrijders die daarvoor naar Deventer waren vertrokken. De dag begon met een heerlijk zonnetje maar nog net voor de opening en de start betrok de hemel en moesten de regenjassen uit de mandjes worden gehaald. De hele dag was het wisselend weer maar ondanks dit werd er heel erg genoten van de mooie rit. Tegen 17.30 uur was de groep weer terug in Veenendaal en na het uitladen van de scootmobielen kon iedereen weer richting huis rijden. Een zeer geslaagde dag en volgens allen voor herhaling vatbaar.

18 juni 2009

 

Voor deze toertocht hadden zich 27 enthousiaste scootmobielrijders verzameld om onder begeleiding van 7 verkeersregelaars de “Oefentherapie Cesar/Mensendieck-Toertocht” te rijden. Een drietal Oefentherapeuten waren voor de start aanwezig om wat lekkers voor onderweg uit te delen en om te bekijken of de zithouding op de scootmobiel goed was en wat tips te geven. Deze keer ging het op directe weg naar het Landgoed Prattenburg waarvoor we een uitnodiging hadden ontvangen.  Deze keer was er een journaliste van RTV Utrecht aanwezig die wat filmopnames maakte over het Landgoed en de familie van Asch van Wijck. Natuurlijk kwamen wij ook op de film. Ook deze keer werd iedereen weer persoonlijk begroet en werden we weer getrakteerd door heerlijke zelfgebakken taarten en koffie of thee. Na een korte rit door de kasteeltuin verlieten we weer het Landgoed en ging het via diverse straten en door de hoofdstraat terug naar de Veenendaalhal. Het was een prachtige rit onder een stralend zonnetje waarvan iedereen weer had genoten.

16 april 2009

 

Voor de “Primera van Walsem toertocht” hadden zich 25 scootmobielrijders bij de Veenendaalhal verzameld om onder begeleiding van de verkeersregelaars de eerste toertocht van dit jaar de rijden. De rit voerde via omwegen richting Prattenburg waar ons bij de Rondweg West de Boswachter dhr. van Heiningen samen met 2 politieagentes opwachtte om ons veilig over de weg te helpen. Daarna voerde hij ons via bosweggetjes naar het mooie Kasteel Prattenburg. Bij het Koetshuis verwelkomde ons weer mevr. van Asch van Wijck. Ook deze keer nam zij tijd om met iedereen een praatje te maken en we werden weer getrakteerd op koffie en thee met heerlijke door haar gebakken taarten waarvan natuurlijk door iedereen gretig gebruik werd gemaakt.  Na een korte rit door de kasteeltuin verlieten we weer het prachtige Landgoed Prattenburg en ging het via diverse straatjes van Veenendaal weer richting eindpunt de Veenendaalhal. Deze mooie rit met goed weer was voor de leden van de Scootmobielclub een goed begin van het seizoen.

1 april 2009

Voor de eerste toertocht van het jaar hield de Scootmobielclub Veenendaal zoals altijd een praktijktraining voor alle scootmobielrijders uit Veenendaal en omgeving. Bij stralend weer hadden zich deze keer ruim 25 personen verzameld voor de cursus onder leiding van bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging. Twee bestuursleden hadden de maand ervoor een cursus gevolgd bij Veilig Verkeer Nederland en konden daardoor hun ervaringen inbrengen in deze training. Er werden diverse onderdelen geoefend zoals voor- en achteruitrijden rond pionnen, inparkeren in de hoek van de schuur en weer eruit, schuin rijden met een wiel over een opstakel, korte bochten door een kleine ruimte e.d.  Ook werd er gekeken hoe lang de remweg is voordat de scootmobiel stil staat bij een noodstop. Zelfs mensen met meerdere jaren ervaring op de scootmobiel hadden bij sommige onderdelen toch nog moeite. Vooral het schuin rijden vond iedereen nogal eng. In aansluiting van alles werd nog even gezellig nagepraat bij een kopje koffie, thee of chocolademelk. Voor iedere aanwezige was het een zeer geslaagde middag en er werd geopperd om dit op korte termijn te herhalen. Een groot gedeelte van de clubleden had deel genomen aan deze middag en ondanks de uitgebreide reclame vooraf waren maar twee niet-leden verschenen.  Schijnbaar hebben de resterende scootmobielrijders van Veenendaal gezien de opkomst geen cursus nodig. Veenendaal mag zich zo te zien dus gelukkig prijzen met honderden scootmobielrijders die in alles voldoende geoefend zijn.

15 jan. 2009 In tegenstelling tot het voorgaande jaar werd de Algemene Ledenvergadering deze keer 's middags in de kantine van de VAV gehouden waardoor er ook meer leden aanwezig konden zijn. Er werd dit jaar afscheid genomen van de voorzitter en de secretaris maar gelukkig konden die plaatsen gelijk weer ingevuld worden. Verder moest er i.v.m. andere activiteiten in de kantine voor een andere dag worden gekozen voor de clubmiddag waarbij unaniem werd gekozen voor de woensdag. Na afsluiting van de vergadering door de nieuwe voorzitter werd er net als verleden jaar weer een verloting gehouden met vele leuke prijzen. 
19 dec. 2008 Als afsluiting van het jaar verzamelden zich deze keer 60 genodigden in de kantine van de VAV voor de " 't-Stoepje-AH-Kerstlunch" die de Scootmobielclub voor zijn leden, donateurs, vrijwilligers en begunstigers organiseerde.  Dit jaar mocht iedereen ook zijn partner meenemen. Dus het werd gezellig druk. De broodjes en het lekkere kerstbrood werden weer gesponsord door 't Stoepje van de vrijdag- en zaterdagmarkt en beleg, melk en ook wat fruit werden door de AH uit de Corridor gegeven. Van de groenteman Ravenhorst van de markt kregen we een hele kist met sinaasappels. Het was een mooie middag en er werd in een gezellige sfeer gegeten en de club had ook dit jaar weer een verrassing in petto zoals een poncho gegeven door een gulle gever en door de Sportprijzenshop Veenendaal  aan de Nieuweweg gesponsorde medaille voor alle leden. 
16 okt. 2008

De Fysiotherapie Rembrandtlaan Toertocht  was de laatste toertocht van dit jaar. Ondanks de slechte weersvoorspellingen hadden zich toch nog voldoende leden verzameld om samen weer op pad te gaan. Voor vertrek was de sponsor van deze tocht, mevrouw Bloo van de Fysiotherapie Rembrandtlaan verschenen en iedereen werd getrakteerd op een versnapering voor onderweg. De toertocht ging deze keer langs de Cuneraweg en via een omweg naar Kwintelooijen waar een korte pauze werd gehouden.  Daar konden de leden gelukkig ook schuilen voor de onderweg steeds dreigende regenbui. De terugweg verliep daarna ook net zoals de heenweg weer zonder regen en zo kwamen alle deelnemers op de laatste toertocht van dit jaar toch nog droog thuis.

18 sept.  2008 Tijdens de Roelofsen Bloemen Toertocht  kon de regenkleding eindelijk weer eens ongebruikt in de tas blijven. Met een heerlijk zonnetje ging de rit deze keer richting Overberg en bij de Holle Boom werden de deelnemers opgewacht door de boswachter dhr. van Heiningen. Hij voerde ons via de fietspaden door het bos naar het mooie Landgoed Prattenburg. Bij het Koetshuis naast het kasteel werden we verwelkomt door mevr. Van Asch Van Wijck en zoals ook al eerder weer getrakteerd op koffie of thee met gebak. Na een gezellig uurtje en nog een extra rondje door de kasteeltuinen namen we afscheid met de uitnodiging voor een nieuw bezoek in het volgende jaar. Daarna ging het weer terug naar het vertrekpunt, de Veenendaalhal. De nieuwe leden waren weer een ervaring rijker en alle deelnemers van de toertocht waren het eens dat het weer een mooie en erg gezellige middag was geweest.
16 sept. 2008 Op deze dag werd weer de 55+beurs gehouden. Dit jaar was ook de Scootmobielclub hierbij aanwezig. Op het plein voor de "Lampegiet" was een parcours uitgezet voor bezoekers met een scootmobiel, rolstoel of rollator. Onder begeleiding konden de bezoekers een beetje  oefenen  en natuurlijk informatie krijgen over alles wat met de scootmobiel te maken had.
21 aug. 2008 De “Violier Toertocht” begon al met een buitje regen. Maar toch waren weer een flink aantal leden verschenen om aan de rit deel te nemen. De tocht ging eerst door een gedeelte van Veenendaal en deze keer werd eerst een korte stop gehouden bij de sponsor van de toertocht die de leden verraste met een bloemetje en een versnapering. Verder ging het dan buiten Veenendaal via het fietspad langs de A12 en het Kanaal  waar aan het water een pauze werd gehouden. Op de terugweg werd duidelijk dat de regenkleding weer niet overbodig was want de deelnemers werden getrakteerd op een flinke regenbui. Maar ook deze keer genoten allen van de mooie rit. Onze dank gaat ook aan onze verkeersregelaars die ondanks de slechte weersvoorspellingen altijd weer trouw mee gaan.
7 aug. 2008

deze keer geen foto's

De “N.N.Netherlands Toertocht” was een toertocht die extra gereden werd. Hiervoor viel de maandelijkse bijeenkomst in de kantine uit. Maar ook deze tocht verliep weer goed. De weervoorspellingen zagen niet goed uit en bij de start begon het ook al te regenen. Maar ondanks dat waren toch nog 14 leden verschenen om aan de rit deel te nemen. En ook nu werden de leden weer door een flink aantal verkeersregelaars begeleid. Zoals altijd was weer een mooie route uitgezet langs voor sommige deelnemers onbekende plekjes. En ondanks de regen genoten alle deelnemers toch van deze extra toertocht.
17 juli 2008

De “Primera Van Walsem Toertocht” van de Scootmobielclub Veenendaal op deze donderdag verliep weer goed. Ondanks de regen rond de middag waren toch nog ruim 20 leden verschenen om aan de rit deel te nemen. Er was weer een mooie route uitgezet, deze keer ging het richting Overberg. Tijdens de start was het nog droog maar op de Dwarsweg moest even worden gestopt om de regenkleding aan te trekken. Gelukkig mochten we op ons pauzeadres even in de schuur schuilen. Onze dank hiervoor. De rest van de rit werd zonder regen afgelegd. Ondanks het slechte weer had iedereen genoten van de toertocht die voor sommige deelnemers weer langs onbekende plekjes ging.

21 juni 2008

 

 

Zaterdag 21 juni was het de grote dag voor de leden van de Scootmobielclub Veenendaal. 18 leden, 2 gasten en 5 begeleiders  stonden al om half 8 paraat op het parkeerterrein bij DOVO om te vertrekken naar de 5e Nationale Scootmobieldag te Deventer. De scootmobielen en fietsen waren vlug ingeladen in de door de Gehandicaptenraad Deventer, de organisator van dit jaarlijkse evenement, geregelde 2 vrachtwagens. Het vervoer van de mensen zou per bus gaan, alleen kwam deze door een miscommunicatie erg laat. Omdat sommige mensen niet zo lang konden staan mocht de groep gelukkig van de kantine van DOVO gebruik maken om daar te wachten, waarvoor onze dank. De reis zelf ging voorspoedig en aangekomen in Deventer werd gauw alles uitgeladen. We werden welkom geheten en iedereen kreeg al gelijk een mooie T-shirt met het logo van de Gehandicaptenraad en de opdruk “NATIONALE SCOOTMOBIELTOCHT EERSTE LUSTRUM 2008”, een programmaboekje en een pet. Ook kreeg iedereen een oranje ballon aan zijn scootmobiel. Bij de opgave vooraf was de keuze geweest tussen de afstanden 15 en 25 km. Door onze erg late aankomst hadden we de officiële opening door de Burgermeester gemist en om niet het gehele programma in de war te schoppen was een half uur later dan voorgezien ook de groep voor 25 km al gestart. Zo sloten we aan bij de groep van 15 km die nog op ons had gewacht. Bij de eerste pauzeplek aangekomen kreeg iedereen een tas met belegde broodjes, een pakje drinken, een appeltje en wat informatiemateriaal. Verder was er voor iedereen koffie of thee en was de gelegenheid om naar de WC te gaan. Het bleek dat de groep van 25 km op deze plek op ons had gewacht en zo konden de mensen die dat wilden daar alsnog aansluiten voor de verdere rit. De anderen bleven nog even op de pauzeplek en gingen dan verder met de groep voor de rest van de 15 km. Er werd nog een keer gepauzeerd en iedereen kreeg weer koffie/thee en de gelegenheid voor bezoek van de WC. Tegen 15.45 uur waren we allemaal weer terug bij het vertrekpunt. Daar aangekomen werden we weer verzorgd met koffie of thee en kreeg iedereen nog een vaantje (gesponsord door Revatak) als aandenken  en een roosje. De chauffeurs van de vrachtwagens en de bus hadden al bericht gehad dat we terug waren en zo kon alles weer worden ingeladen. Iedereen zat in de bus en toen de laatste scootmobiel in de vrachtwagen was bleek dat de laadklep van de vrachtwagen niet meer omhoog kon. Reparatie ter plekke was niet mogelijk dus moest de truck terug naar de zaak waar alles werd overgeladen in een andere wagen. Een van onze bestuursleden was mee gegaan en hield ons op de hoogte van het verloop. In Veenendaal aangekomen werd de eerste vrachtwagen gelost en konden er al een aantal leden naar huis. De mensen waarvan de scootmobielen en fietsen in de tweede vrachtwagen zaten bleven nog in de bus zitten. Gelukkig wilde de chauffeur nog wel even wachten totdat deze mensen ook weer naar huis konden. Ondanks dat deze dag een dag met veel hindernissen was geweest was iedereen erg enthousiast en wil volgend jaar graag weer mee. Nu is het alleen hopen dat een of meerdere sponsoren het vervoer weer op zich willen nemen.  

19 juni 2008

Op deze donderdag  heeft de Scootmobielclub Veenendaal de “Groenrijk Achterberg Toertocht” gereden. Het regende bij de start maar al na korte tijd klaarde het gelukkig op en werd het toch nog een mooie rit. Deze keer ging het via de Middelbuurtseweg naar Groenrijk Achterberg waar we door de medewerkers van het tuincentrum al werden verwacht. Na het genot van de ons aangeboden koffie of thee met cake kregen de 18 deelnemers van de toertocht en hun 8 begeleiders nog even de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de mooie planten te bewonderen. Bij het afscheid kreeg iedereen ook nog een mooi plantje aangeboden. Na nog wat afscheidsfoto te hebben gemaakt ging het via het prachtige fietspad langs de Grift weer verder. Daar werd duidelijk dat de voorheen gevolgde scootmobiellessen bij de club hun vruchten afwierpen. De ondertussen aan het begin en eind van het fietspad geplaatste hekken leverden gelukkig voor niemand meer een probleem, zelfs niet voor de vierwielers. Na een rit van +/- 16 km was de groep weer terug bij het vertrekpunt de Veenendaalhal. Al met al was het weer een geslaagde tocht.

15 mei 2008

Tijdens de tweede toertocht van dit jaar heeft de Scootmobielclub Veenendaal de Loon- en aannemingsbedrijf Simonsz Toertochtgereden. Het was mooi weer en ondanks de slechte weersvoor-spellingen hadden zich 22 leden en 7 vrijwilligers voor de tocht verzameld.  Deze keer waren de leden van de club weer uitgenodigd door de eigenaren dhr. en mevr. Van Asch Van Wijck om te gast te zijn op hun mooie Landgoed Prattenburg. Onder leiding van de boswachter dhr. Van Heiningen mochten de deelnemers tijdens een ritje door de prachtige kasteeltuinen genieten van het mooie uitzicht op het kasteel, de vijver, de beplanting en de vele rododendrons die op dat moment volop in de bloei stonden. Na afloop werden de deelnemers bij het koetshuis weer onthaald op koffie en thee met gebak. Omdat de hemel steeds donkerder uitzag werd besloten om deze keer het bezoek eerder af te sluiten en op directe weg terug te keren naar het vertrekpunt, de Veenendaalhal waardoor iedereen gelukkig nog voor de onweersbui thuis was. Alle deelnemers waren het erover eens dat het weer een prachtige middag was geweest.

17 april 2008 De “Bouwbedrijf Otte Toertocht” was de eerste toertocht van dit jaar. Een twintigtal leden kwamen hiervoor bijeen om onder toezicht van de verkeersbegeleiders de toertocht te rijden.  De tocht ging via Ruisseveen, Slaperdijk, de Kooiweg tot aan de Zwarte Brug.  Hier werd onder het genot van versnaperingen en een prachtig uitzicht een korte pauze gehouden. Via de Schalm en langs de Camping De Batterijen ging het dan weer richting eindpunt, de Veenendaalhal. Ondanks de kou was het door toedoen van de zon weer een fantastische rit waar iedereen weer van heeft genoten. Voor een kort filmpje van de start klick in het menu links boven op "Film".
3 april 2008 Omdat de eerste toertocht van het seizoen voor de deur stond was deze dag weer in het teken van "Vaardigheid op de scootmobiel". De dag was weer opengesteld voor alle scootmobielrijders van Veenendaal en omgeving. Ondanks het koude weer werd door de leden weer druk gebruik gemaakt van deze oefenmogelijkheid. Eerst werd in de kantine het parcours besproken en daarna ging iedereen naar buiten om met hulp van de vrijwilligers de verschillende onderdelen af te werken.  Bij een kopje koffie of thee gingen de leden zich in de kantine daarna weer opwarmen en nog gezellig wat napraten. Hierbij kwam de vraag om dit vaker te organiseren waaraan de club graag gehoor wil geven.
7 febr. 2008
Op deze donderdag hield de Scootmobielclub Veenendaal een informatiemiddag voor alle Scootmobielrijders van Veenendaal.
Hiervoor kwam Mevrouw Bloo, Fysiotherapeute van de Praktijk Rembrandtlaan naar de kantine van de VAV. Zij is door de Gemeente aangesteld als instructrice voor Scootmobiel- en Rolstoelrijders. Mevrouw Bloo hield een heel uitvoerige presentatie met veel informatie over het rijden in een scootmobiel, de regels die nodig zijn om te weten en veel tips. Ook konden vragen worden gesteld.
Aansluitend kon iedereen die wilde nog even de baan op om wat in de praktijk te oefenen.  Er was d.m.v. pionnen een parcours uitgezet.  Er werd o.a. geoefend om korte bochten te rijden, het slalom rijden en natuurlijk ook het achteruitrijden. 
De informatiemiddag werd door de leden van de club druk bezocht. Spijtig dat er maar twee niet-leden erop af kwamen. Aangezien dat er door de Gemeente Veenendaal ondertussen zo'n 500 scootmobielen uitgegeven zijn en ook nog een groot aantal privé gekocht zijn was de belangstelling dus teleurstellend klein.
21 jan. 2008 De eerste Algemene Ledenveradering werd ondanks het natte en koude weer goed bezocht. Naast leden en donateurs waren ook vrijwilligers en zelfs een van de sponsoren aanwezig. Na afloop werd ook nog een kleine verloting gehouden.
21 dec. 2007 Als afsluiting van het jaar verzamelden zich en 40tal genodigden in de kantine van de VAV voor de " 't-Stoepje-Kerstlunch" die de Scootmobielclub voor zijn leden, donateurs, vrijwilligers en begunstigers organiseerde.  Als speciale gasten mocht de club ook dhr. en mevr. Van Asch-Van Wijck begroeten. Er werd in een gezellige sfeer gegeten en de club had ook nog een verrassing in petto voor de gasten zoals een door de Sportprijzenshop Veenendaal  aan de Nieuweweg gesponsorde medaille voor alle leden. Ook was er naast de lunch voor iedereen weer een appeltje gespendeerd door de groenteman Ravenhorst van de markt. Voor iedere aanwezige had de club tevens een presentje, gespendeerd door een anonieme gever.
18 okt. 2007 Op deze dag reed de Scootmobielclub Veenendaal de laatste toertocht voor de winterstop, de "ABI Profile Tyrecenter Toertocht". Ondanks de regen nog kort voor de rit hadden zich toch nog 15 deelnemers + 5 verkeersregelaars verzameld bij de Veenendaalhal. Deze keer ging de rit via de fietspaden door Veenendaal en kriskras door het industrieterrein De Compagnie. De rustpauze werd deze keer gehouden bij de sponsor van deze rit, de ABI, waar iedereen werd verzorgd met koffie, thee of warme chocolademelk. Gelukkig mochten we tijdens de pauze naar binnen in de garage waardoor we tijdens de korte regenbui konden schuilen en ook de rest van de rit richting het eindpunt droog konden afleggen.
20 sept. 2007 Als speciale gasten namen deze keer de wethouder dhr. Jaap Pilon en het raadslid dhr. Abdennour El Ktibi van de Commissie Welzijn deel aan deze rit eveneens rijdend in een scootmobiel. Vooraf kregen zij wat instructies en moesten een korte rit over het parkeerterrein bij de Veenendaalhal rijden om wat te oefenen. Daarna werd de 2e "Prattenburg-Toertocht" van dit jaar gereden. Een rit die onder leiding van de boswachter dhr.Gerard van Heiningen door bos en tuin van het prachtige Landgoed Prattenburg voerde. Op diverse plekken zoals o.a. bij het Egelmeer werd weer extra uitleg gegeven. Ook deze keer werden de leden van de club weer persoonlijk begroet door mevr. Van Asch-Van Wijck en getrakteerd op koffie of thee met heerlijk gebak. Na een gezellige tijd moest er afscheid worden genomen en ging het weer per scootmobiel richting eindpunt de Veenendaalhal. Van daar ging iedereen huiswaarts met het gevoel van weer een geslaagde middag te hebben gehad.
6 sept. 2007 Op deze middag was de Wethouder dhr. Jaap Pilon te gast bij de Scootmobielclub Veenendaal om te praten over de WMO. Ruim 20 leden waren hiervoor naar de kantine van de VAV gekomen. De Wethouder dhr. Pilon en dhr. Koerts, Beleidsmedewerker Zorg bij de Gemeente gaven antwoord op alle vragen die onder de leden van de club leefden. Vragen over Thuiszorg, Alphahulp, indicaties, eigen bijdrage en natuurlijk ook verstrekkingen en onderhoud van o.a. scootmobielen kwamen aan bod. Aansluitend bleef dhr. Koerts nog even om raad en hulp te bieden bij persoonlijke problemen. Al met al een geslaagde middag.
16 aug. 2007 Op deze donderdag werd de "WISSELO-Verwarming-Toertocht" gereden. De regenbuien in de ochtend hadden het aantal deelnemers flink gereduceerd. De resterende het weer trotserende scootmobielrijders en de begeleiders op de fiets werden beloond met een stralende zonneschijn zonder ook maar één spatje regen en een tocht door de mooie natuur van en rond Veenendaal. Deze keer ging het langs de Grift het Binnenveld in. Zoals altijd zat de stemming er goed in. Na een korte pauze aan het water met een kleine verfrissing ging het weer verder huiswaarts naar het vertrekpunt, de Veenendaalhal. Iedereen was het ermee eens dat de thuisblijvers echt iets moois hadden gemist.
2 aug. 2007

Naast de gebruikelijke gezelligheid stond deze middag in het teken van "Vaardigheid op de scootmobiel"

Daarom waren deze keer ook niet-leden, in het bezit van een scootmobiel die niet helemaal zeker zijn in het gebruik van de scootmobiel of vragen hebben welkom. Spijtig dat ondanks de aankondiging in de krant buiten de leden niemand kwam.

Samen werd geoefend door o.a.  voor en achteruit slalom te rijden  en werden tips en ervaringen uitgewisseld. Het ging er vooral om behendigheid te krijgen om niet alleen snel maar vooral ook om langzaam te kunnen rijden zonder problemen.

19 juli 2007 Op deze donderdag werd de "Fysiotherapie Rembrandtlaan-Toertocht" gereden. Mevrouw Bloo-Van der Meer, Scootmobiel instructeur van de gelijknamige praktijk voor Fysiotherapie gaf deze keer het startsein. Alle deelnemers werden door haar getrakteerd op een flesje drinken en een rolletje pepermunt. Een kleine twintigtal deelnemers op hun scootmobielen en de begeleiders en verkeersregelaars op hun fietsen genoten van het prachtige weer en de mooie route die deze keer richting Overberg ging. Na een korte pauze ging het weer terug naar het vertrekpunt, de Veenendaalhal. Ook op de terugweg zat de stemming er nog goed in en na nog even nagepraat te hebben ging iedereen naar huis in afwachting van de volgende tocht.
21 juni 2007 21 scootmobielers maakten op deze dag een rondrit door het kasteelpark van Landgoed Prattenburg te Rhenen. Tijdens de oprichtingsvergadering in januari  werd door boswachter Van Heiningen namens de eigenaren van Landgoed Prattenburg de vereniging enkele toertochten op het landgoed aangeboden. Op 21 juni  was dus de eerste tocht gepland. Mevrouw Van Asch van Wijck was speciaal hiervoor aanwezig om de deelnemers te begroeten. Gezien de weersomstandigheden werd besloten eerst maar een rit te maken door het kasteelpark. Dat deze keuze de juiste was bleek na afloop omdat aan het einde van de rit toch enkele regendruppels vielen. De tocht voerde vanaf het koetshuis richting de parkvijver. Onderweg kregen we uitleg over de die ochtend nieuw geplaatste windvaan op de grote toren van het kasteel. Mevrouw Van Asch van Wijck was erg in haar nopjes met het herplaatsen hiervan. “De toren is nu weer compleet”, aldus de eigenaresse. Bij de vijver hadden de deelnemers een prachtig uitzicht over het water, waarbij de beplanting aan de overzijde zich prachtig in het water weerspiegelde. Via de lanen met de vele rododendrons kwam het gezelschap bij de zondagschool aan. Dit gebouwtje is hier vroeger gebouwd met het doel dat de toenmalige eigenaresse op zondagen bijbelles gaf aan de Veenendaalse kinderen. De tocht werd via de didactische tuin afgesloten. In het koetshuis werden allen onthaald op koffie en thee met gebak. Onder een erg gezellig samen zijn en onder muzikale begeleiding van mevr. Van Heinigen werd de rondrit nog eens besproken. Alle deelnemers waren unaniem van oordeel dat dit een prachtige middag was geweest. We kijken al uit naar de volgende tocht naar het Landgoed op 20 september. 
18 mei 2007
Op deze dag werden de leden, donateurs en vrijwilligers van de Scootmobielclub Veenendaal getrakteerd op de " 'T STOEPJE MIDDAG". Ruim 20 personen waren aanwezig om te genieten van een gratis broodmaaltijd die door sponsoring mogelijk was gemaakt door de bakker van 't Stoepje (van de vrijdag en zaterdag markt). "Daalder Kaas", de kaasboer zorgde voor de kaas met een fikse korting en Ravenhorst, de groenteman gaf gratis lekkere appels als toetje (beiden op alle markten in Veenendaal).
Aansluitend aan de maaltijd werd er nog een korte route gereden via mooie paden door o.a. de nieuwe wijk Dragonder-oost. Het weer was prachtig en na terugkomst in de kantine van de VAV werd er nog even nagepraat bij een kopje koffie of thee.
Er zal getracht worden om dit elk jaar te herhalen.
3 mei 2007

De "Thuiszorgwinkel-Toertocht" werd gereden door ruim 20 deelnemers plus de vaste 3 verkeersregelaars. Ook nu was weer een mooie route uitgezet die onder andere langs de surfvijver ging. Over het weer kon ook niemand klagen, we hadden een prachtig zonnetje. De pauze werd deze keer gehouden bij de Thuiszorgwinkel waar we werden verzorgd met koffie, thee en fris met koekjes en chocolaatjes. Verder werd iedereen voor onderweg ook nog getrakteerd op een banaan. Er werd ook gelijk even gekeken naar één scootmobiel die wat problemen onderweg had gehad en voor een andere werd gelijk een afspraak gemaakt voor een reparatie. Na de pauze ging het weer terug naar het vaste vertrekpunt de  Veenendaalhal. Iedereen kijkt alweer uit naar de volgende tocht en we hopen dat er bij de volgende tocht in juni ook een paar niet-leden aanwezig zullen zijn.

19 april 2007 De eerste officiële toertocht was de "Notaris Ottens-Toertocht". Een twintigtal deelnemers plus 3 verkeersregelaars waren al vroeg aanwezig. Het weer was prachtig en de stemming zat er al gauw in. Het startsein van de toertocht werd gegeven door Notaris Mr. Ottens zelf. Vanaf het vertrekpunt, de Veenendaalhal was het een route langs mooie plekjes. Bij Kwintelooijen werd een korte pauze gehouden met wat verfrissingen. Daarna ging het langzaam terug richting de Veenendaalhal. Iedereen was het ermee eens dat het weer reuze gezellig was geweest.

Voor deze eerste keer was ook een verslaggever van RTV Utrecht aanwezig voor een persoonlijk interview met ons bestuurslid Bert. De verslaggever ging ook mee om wat mooie beelden van de rit te maken en de film was te zien op zondag, 13 mei bij TV Utrecht in het programma "Knooppunt Utrecht" en werd herhaald op zaterdag 19 mei. In de week daartussen was de film nog te zien via internet.

1 maart 2007 Een van de gezellige ledenmiddagen in de kantine van de VAV. Iedereen is vrij te doen wat hij/zij wil. De ene groep wil alleen wat met elkaar praten, de andere groep wil graag een spelletje doen. Deze keer was de verslaggever van het blad "Veenendaal Totaal" te gast. Er kwam een stukje in het blad van april te staan waardoor we wat meer bekendheid hopen te krijgen en ook wat nieuwe leden. Klik hier om het artikel te lezen.
15 jan. 2007
De oprichtingsvergadering van de nieuwe Scootmobielclub Veenendaal  met korte toespraken van de Wethouders dhr. van den Bos en dhr. Jaap Pilon. 
23 nov. 2006
Een speciale middag, dhr. van Geerenstein, toenmalige technicus van de Thuiszorgwinkel gaf uitleg over de scootmobiel en beantwoorde vragen. Verder was er een parcours uitgezet waar men zijn rijkunsten kon laten zien. 
13 sept. 2006
Deze tocht was bijzonder mooi. We gingen door Prattenburg en kregen koffie en cake bij de Boswachter dhr. van Heiningen en zijn vrouw. De Boswachter ging met ons mee door het bos en we kregen uitleg over het bos en Prattenburg.
10 aug. 2006 Ook die dag vertrokken we weer vanaf de Scheepjeshof. Deze keer kregen we wat lekkers van de Groenteman mee.
13 juli 2006
Deze keer vertrokken we vanaf de Scheepjeshof met fantastisch weer en we kregen bij terugkomst een lekker ijsje van de Brasserie aldaar.
26 mei 2006
De eerste toertocht vertrokken we vanaf de Veenendaalhal, we hadden veel regen maar een super stemming en kregen aansluitend een leuke herinnering van de Thuiszorgwinkel.

Als u interesse heeft in een van de foto's, neem even contact op met ons. Als u het nummer en datum van de foto vermeld, dan sturen wij u de originele foto per mail. De foto's op de website zijn bewerkt en niet echt geschikt om te laten afdrukken.

 

 

 


Copyright Amira Design 2006.    All rights reserved.                          Webmaster: Peter van de Rovaart